[]

Bilge Adam'da outsource olarak çalışmanın avantajları/dezavantajları neler?

Şöyle ki Bilge Adam aracılığıyla başka bir firmada çalışma durumu var. Outsource çalışma için +/-'leri nelerdir bu kurumun?




 
Deneyiminiz ve uzmanlık alanınıza göre değişir


  • fever  (18.11.20 00:37:41) 
Bilge adam değil ama outsource genelinde bilgi verecek olursam, amiyane tabirle birden çok kocan olur. Şirket içine her zaman bir tık mesafede olursun. Eskaza sana ödenen maaşla Bilge adam'in senim üzerinden kazandığın parayı öğrenirsen lanet edersin. Anında başka firmaya gönderilebilirsin. Not:6 yıllık outsourcespor


  • mirty  (18.11.20 01:23:13) 
+net maaş
+bilge adam da 20000 liralık eğitim hakkı

-bilge adam’dan ayrıldığında 1 yıl içinde outsource çalıştığın firmada veya firmanın müşterilerinde işe başlarsan tazminat ödüyorsun.
  • goodman  (18.11.20 05:50:05) 
bilge adamda daha önce outsource çalışmış çok arkadaşım var birincisi mesela diyelimki seni firmaya gönderdiler bir pandemi oldu direk ilk gönderilecek adamsın (gerçek hayat hikayesi) seni eve gönderirler ve bir dahada arayıp sormazlar sana başka iş de bulmazlar senin iş bulup da ayrılmanı beklerler oda işten uzaklaştırılan insan sayısı 100 e yakın olunca bulmak imkansıza yakın öyle evde bekler durursun senin sırtından 10 000 tl kazanır sana 5000 tl vermez bile outsource olduğun firmanın hiç bir hakkından faydalanamassın (özel sağlık sigortası yada prim) gitmeyin çalışmayın böyle firmalarda

+bilge adam da 20000 liralık eğitim hakkı

udemyde kat kat kalitelisini bulacağın 5 para etmez eğitime 5000 TL ister eğer 1 sene içinde işten çıkarsan bilmem kaç katı ceza tazminatı ödersin
  • baknedicem  (18.11.20 09:36:33 ~ 09:42:29) 
bilge adam üzerinden outsource eleman alan bir firmada çalışıyorum:

+'sı, olur da kadro açılırsa ana firmaya geçme imkanın olması. ana firmanın elemanıymış gibi onların eğitimlerini alma şansın.
-'si, genellikle marketing bütçeleri ile yıllık olarak açılıyor, ilk depremde işten çıkartılma riskin var. ana firmada çalışanların haklarının hiç biri sende olmuyor. ana firmaya göre daha düşük maaş alıyorsun.

özet: başka alternatifin yoksa denenebilir ama kalıcı bir iş olarak düşünme.
  • roket adam  (18.11.20 10:57:59 ~ 10:58:34) 
hiç bir artısı yok hocam.

- net maaşını gününde alırsın.
- tamamlayıcı özel sigorta yapıyorlar ancak oda iyi bir sigorta şirketi değil.
- eğitim için genelde kurum içi kontenjan yok derler ya da açılacak olsa bile sana açılmayacak diyorlar.
- sertifika alacaksan 1-2 yıl çalışman gerekli eğer bu süreyi tamamlamadan çıkarsan sertifika sınav parası son maaştan kesiyorlar.
- hiçbir iş garantin yok. asıl firma seni istediği anda gönderebiliyor. bilge adam direk sözleşmeyi iptal ediyor. çok nadir olarak farklı iş sunuyor.
  • yazsamromanolur  (18.11.20 19:28:51) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.