[]

kışın sahilde nasıl bisiklet sürüyorsunuz?

koruyucu ekipmanım yok. kalın bir sweet ve eşortman ile süreyim dedim bugün sariyer-emirgan arası götüm dondu. kışın bisiklet sürerken üşümemek için ne giymek/almak lazım?




 
En soğuk rüzgarlı havalarda bile güzel bir içlik beni sıcak tutmuştur. Rusya soğuklarında bile aynısını yapmıştım.


  • heidi'nin dedesi  (17.11.20 21:48:20) 
Hocam tam açık yarama tuz döktün valla. Birebir aynı sorundan muzdaribim. Alta north face içlik + eşofman, üstüme decathlon'dan termal içlik + bisiklet montu aldım ama düz yolda terliyorum, rüzgarda üşüyorum, eve her seferinde mutlaka burnum akarken giriyorum. Sonuç olarak kışın bu işin bana göre olmadığına kanaat getirdim.


  • roket adam  (17.11.20 22:09:57) 
Ankara'da arada bir soğuk moğuk demeden motora biniyorum, termal içlik, kot ve mafsallı uzun dizlikler baya iyi tutuyor. Üst taraf üşümüyor ama eve geldiğimde sıcak suyun altına girmeden ısınamıyorum.


  • antihero  (17.11.20 22:32:15) 
Under armour içlik, uzun kollu bisiklet forması, decathlon bisiklet ceketi yetiyor 10 dereceye kadar. Daha da soğuklarda bir kolsuz içliğim daha var onu giyiyorum ama çoğunlukla yukarıdaki gibi.

Alttan da kışlık tayt yeterli oluyor.

Ayaklarım çok üşüyordu onun çözümü de ayakkabı kılıfı oldu terliyor bile artık ayaklarım havaya göre.
  • chicha_v2  (17.11.20 22:49:34) 
Mutlaka rüzgarlık veya rüzgar geçirmeyen bir mont. İçinize de ter tutmayan hızlı kuruyan bisiklet forması, çok soğukta ayrıca yine ter tutmayan içlik giyebilirsiniz. Rüzgarlık fermuarlı olmalı duruma göre terlememek için havalandırabilmelisiniz.kafa için buff üstüne kask. Bacaklar için bisiklet taytı çoğunlukla yeterli olur. eldiven de şart.


  • creepy  (17.11.20 23:28:19) 
Ne amacla bisiklet surdugunuze bagli. Ulasim amacli ya da soyle bi gezinme amacliysa normalde ne giyorsaniz onu giyebilirsiniz. Ben 4-5 dereceye dusene kadar normal kiyafet ustune deri ceketle gezen bir insanim, altimda ds kot olur genelde, bisiklete de oyle biniyorum.
Eger spor olarak yapiyorsaniz kendi giydiklerim:

Hava 5-6 dereceye kadar (ruzgar yoksa)

Incecik yun atlet (markasi has yun) (hizli kuruyor, nefes aliyor, islanmiyor)
-bu arada bir base layer daha olabilir, havaya gore-
Ustune nefes alan ince polar
Bu derecelerde ruzgar varsa ustume ruzgarlik da olan yagmurluk. (Ama bundan nefret ediyorum. Ruzgar gecirmeyen bisiklet yelegi siparis ettim ucuz bulunca, daha gelmedi)

Alta decathlonun en ucuz kislik kosu tayti, ayaga kalinca yun corap, merino yunu karisimli (ayaklarim usuyebiliyor)

Daha alt dereceleri henuz soyleyemeyecegim cunku kisin bisiklete binmeye devam etmeye bu sene karar verdim. Su ana kadar da 3 derecenin altina hic dusmedi henuz bindigimde.

Kaskin altina skull cap denilen kafayi saran kask alti beresi giyiyorum. (Bu 9-10 derece altina dusunce fix cubku kafasi terleyen bir insanim) ve benimki windproof, harika.

Elimde ince bir eldiven oluyor (goretex windproof) ama kis mevsimi icin yetersiz kalacak muhtemelen.
Boynumda buff oluyor, yanaklarimin alti usurse cekiyorum hemen biraz yukari.

Onemli olan gogsu korumak. Ruzgar icinize islemedikten sonra cok sorun degil soguk.
Bu arada ben de evde olanlarla idare ediyorum, sadece skull cap yeni ve aldigima cok memnunum. Kask takmiyorsani almak zorunda degilsiniz ama kask takin zaten.

Baktim kisin binmek hosuma gidiyor, o zaman biraz daha uygun kiyafetler toplamayi dusunuyorum tabi.
  • kuehles blondes  (18.11.20 02:48:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.