[]

bu alet nasıl çalışıyor?

urun.n11.com

annem çanak antenli uydu kullanıyor normal kanalları izlemek için. ama hava bozulunca hep yayınlar gidiyormuş. böyle bir şey buldum internette, internet bağlantısıyla çalışan uydu diye. bu nasıl çalışıyor? internete bağlayınca tüm kanallar çıkıyor mu uydu alıcıyı? ya da nasıl bağlıyorsun internete uydu alıcısını falan?


 
"ÇANAKSIZ KULLANIM ÖZELLİĞİ YOKTUR" demiş ilanda ama sanırım iptv de çalıştırabiliyor.
İptv internet ile çalışan bir bişey ama serverlar oluyor bazıları üyelik gerektiriyor. İptv nedir diye araştırırsan detaylı bilgi alabilirsin. Tivibu Ev yada altyapı varsa Turkcell TV+ var çanak anten olmaksızın internet ile çalışan ama aylık ücretleri var yine.

  • infernalcadre  (17.11.20 15:53:03) 
Hava bozunca yayının gitmesi için aşırı yağışlı, veya yağış toplayan aşırı yüklü bulutlar olması gerekli, senede bir kaç kereden fazla olmaz marmara'da mesela.

Çatıya çıkıp LNB ve Çanağa bi göz atılmalı, ayarı filan kaçmış olabilir, ya da ilk montajında da sinyali yakalyanınca sıkıp kaçmışlardır, ince ayar yapmamışlardır.

Linkteki alet biraz gelişmiş bir alıcı, wifi alıcısı da var ama ip tv özelliği var mı göremedim. Olsa da pek anneye göre şeyler değiller zaten.

Siz çanağı ve LNB'yi düzeltme yoluna gidin bence.
  • John Bloor  (17.11.20 16:56:43) 
arkadaşım sorduğun sorudan anladım ki ip tv nedir bilmiyorsun bu durumda anneciğin de bilmiyordur yani belli bir yaş üzeriyse zaten ip tv yi kullanamayacaktır.
o yüzden bu aleti boşverip @john bloor un dediği gibi tavsiyem çanak anteni daha iyi sinyal alan bir yere taşımanız veya rüzgarda yağmurda sallanmasını önlemeniz olacaktır.

  • jamswety  (17.11.20 17:42:15 ~ 17:42:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.