[]

neden herkes pazar günü tatil yapıyor

topluma faydası nedir (benim aklıma gelmiyor)

özel sektör salı günü tatil yapıp, pazar günü hizmet sunsa memurlar, işçiler daha çok faydalanmaz mı
mesela berberler pazar kapatıyor

salı günü tatil yapan özel sektör de salı günü devlet işlerini halledebilir

bir de sağlık sektörü
insanlar çalıştıkları için hastaneye gidemiyor
onlar da pazar-pazartesi tatil yapıp diğer günler çalışsa
cumartesi-salı için çalışanlara %75 kontenjan ayrılsa

rte'nin kabul etmesi için
cuma gününün tatil olduğu versiyonlar türetilebilir

 
Toplumun mümkün mertebe aynı gün tatil yapması gerekiyor ki sosyal ilişkilerine zaman ayırabilsinler, çoluk çocuğu ile gezebilsinler, eşi dostu görebilsinler.


  • awlmi  (17.11.20 10:17:34) 
bayramlar var onun için
herkes aynı gün tatil yapınca bütün mekanlarda yığılma oluyor

akşam çay içmeye gitmek mümkün herkese
  • bir soru sorcam  (17.11.20 10:21:21) 
Shshdj akşam çay içmeye gitmek herkese mümkün mü? Millet sabah 6 bucukta evden çıkıp akşam 8 bucukta eve dönüyo. Salı günü tatil yapsa çocuklar okulda. Kim ilgilenecek? Bırakın da insanlar çoluk çocuk eş dost bi takılsın gezsin. Anasını babasını görsün. Akşam iş çıkışı bi arkadaşımla görüşeyim desem adam beylikdüzünde ben ataşehirdeyim, nası olcak o iş? Bayramlar kime yetsin?


  • awlmi  (17.11.20 10:26:15) 
ütopya da salı günü.


  • mikahakkinen  (17.11.20 10:38:21) 
awlmi +1

abi ne bayramı allah aşkına. sene de 3-4 gün mü yetecek onun için. eşi özel sektör kendi memur çalışanlar nasıl olacak. cumartesi mi var onlar için ?
  • fezagezgini_4  (17.11.20 10:48:55) 
oncelikle devlet acik iken ozel sektor durmaz. aralarinda dinamik bir iliski var.

farkili sektorde calisanlar ayni evde yasarken sorun cikar.

isini halletme olayi icin izin muesesesi var. izin alip herkes isini halledebilir. sorun genelde bu noktada cikiyor. bu cozulurse tatil gunleri ile oynamaya gerek kalmaz.
  • helenart  (17.11.20 11:02:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.