[]

türk futbolunun sorunu ne?

merhaba, futbolu takip etmeyi 20 sene önce bıraktım. şimdi herhangi bir büyük takımdan iki kişi söyle deseniz söyleyemem. o nedenle olaya hiç vakıf değilim. tek hatırladığım dünya kupası'nda üçüncü olmuştuk. o dönemi de tam orta okul dönemime geldiği için hatırlıyorum. yani okulda maç izlenirdi, kimse (hocalar dahil) okula gitmezdi filan. sanki resmi tatil gibiydi. neyse sorun sizce nedir?

oyuncu yetiştirme (altyapı) sistemi mi geriledi? iyi teknik direktör mü bulamıyoruz? paramız mı yok? kötü transferler mi bitirdi? tam böyle nokta atışı bir cevabınız var mı?

teşekkürler.

 
futbola siyaset bulaştı başka neden yok


  • olaylar olaylar  (16.11.20 23:47:50) 
endüstrileşme.

erkek egemenleşme.

siyasileşme.
  • AlsterWasser  (16.11.20 23:53:10) 
İkincinin, üçüncünün takdir edilmemesi. Şampiyonluk dışındaki sonucun başarısızlık sayılması. O gitsin bu gitsin falanca adam değil şeklindeki toxic medya ortam. Kardeşim alt tarafı oyun bu yenilmek de var yenmek de, Biri hakem odası basar ötekinin hocası sahaya girer. Fatih terim mesela. adam her sene şampiyon oluyor ama her sene ona operasyon çekiliyormuş, lig bitince konuşacakmış yer yerinden oynayacakmış, sürekli gerilim kavga, bu adamlar, bu medya temizlenmedikçe Türk futbolu düzelmez


  • speedy  (16.11.20 23:56:07) 
www.youtube.com

bana göre dün yayınlanan bu programda pek çoğunun cevabı var. mehmet demirkol'u beğeniyorum. 45 dakika ayırırsanız dinlemenizi tavsiye ederim.
  • la traviata  (17.11.20 00:21:53) 
futbola siyaset karışmış olmasının önemi olduğunu düşünmüyorum. ülkenin futbol adına 5 tane başarısı var zaten, ki ilk ikisi siyasete bulaşmanın kitabını yazmış bi kemik kadro ile sağlanmış başarılar;

99/00 galatasaray uefa şampiyonluğu
2002 dünya kupası üçüncülüğü
euro08 yarı final
07 fenerbahçe şl çeyrek final
12/13 fenerbahçe uefa yarı final
  • owaki  (17.11.20 00:38:27) 
siyaset ve şehir takımlarının desteklenmemesi.

size Karşıyaka üzerinden örnek vericem. 3.ligde olup 9 amatör branşta yarışan tek takımdır. Alt yapı tesisleri yıllar önce yapılmış bu klüp sırf siyaset yüzünden dışlanmıştır. 2008 yılında Kasımpaşa ile Süper Lige yükselme final maçını kaybettikten sonra 3.lige kadar düşmüştür. Bu ülke de futbol geleneği olmayan şehirlere bile stad yapılırken Kskya bir çivi çakılmamıştır. Tabi sadece hükümetim suçu yok. Karşıyakalı esnaflar ve zenginler klüpten çıkar sağlamış klübü borçlandırmıştır. Ksk halen daha borçlarını ödemeye devam ediyor.

Ksknın ve Türk futbolunun kurtuluşu şirketleşme ve şehir destekli takım olmakta yatar. Premier Lige bakıldığında takımlar ortalaşa lig kurar, federasyon bağımsız, hakem kurulu bağımsızdır. Takımlarımız her şeyi devlete bıraktığı için siyaset girmekte ve kalite düşmektedir.
  • mikahakkinen  (17.11.20 09:22:58) 
biz aynıyız da dünyadaki diğer kulüpler olayı geliştirdi bence. bizim yerimizde sayıp ayak uyduramamamız geride kalmamıza neden oldu.

futbol artık başka oynanıyor. hızlı oynanıyor bir kere. bizim ligde hala oyuncular maçın başından sonuna kadar sakat numarası yapmaktan medet umuyor. rakipler kalitesiz olunca sen iyiysen bile seviyen düşüyor. millet birbirini yukarı çekeceğine aşağı çekiyor.

biz 2008'de şampiyonlar liginde çeyrek final oynarken maldonado önder gibi adamlar vardı kadroda. şimdi böyle bir kadronun çeyrek final oynaması pek mümkün değil gibi.
  • bohr atom modeli  (17.11.20 10:45:47 ~ 10:47:48) 
Türk futbolu varlıklı insanların oyun sahası. Bu insanların futbola dair bilgileri yok, sadece popüler bir alanda fantezilerini gerçekleştiriyorlar. Bunun sonucunda da bir ilerleme ya da sürekli bir başarı gerçekleşmiyor.


  • alfred  (17.11.20 11:30:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.