[]

Nintendo wii

Selamlar. Bundan 6-7 sene önce bi arkadaşımın evinde Bi oyun konsolunda tenis oynamıştım ve aşırı eğlenmiştim. Dans oyunları falan da vardı. Şimdi kendi evime bu konsollardan almak istiyorum. Bu işlerden hiç anlamayan bünyeme maluma anlatır gibi anlatabilir misiniz? Bi kaç tenis ve dans oyunu dışında kullanmayacağım. Televizyonum uyumlu. Hangi model almalı, aksesuarları nedir vs...




 
Muhtemelen wii uzerinde wii sports oynamissiniz. Wii’den sonra cikan wii u ile de oynamis olabilirsiniz. Bunlar 2-3 onceki nesil konsollar olduklari icin sifirini bulmaniz mumkun degil 2. El temiz bulursaniz alabilirsiniz. Sahibinden.com uzerinden wii konsol ile birlikte wii sports bakmanizi oneririm. Aparat olarak nunchuck denen kollari var ondan gerekli ama zaten satanlarin icinde vardir diye tahmin ediyorum.


  • gibicibicis  (16.11.20 23:02:51) 
wii görece ucuzlamış bir cihaz yalnızca 480p sd anamorfik görüntü desteklediğini bilerek almak gerekiyor. Yani 16:9 geniş ekran ama hd değil. Hdmi çıkışı yok ama hdmi çeviricileri makulümsü fiyata mevcut (yalnızca bağlantıyı hdmi'a çeviriyor bi upscale etmiyor)

Aksesuar koması bir cihazdır wii kontrolcüleri wiimote ve nunchuck olarak 2 ayrı parçadan oluşur. Orijinal olmaları oldukça önem teşkil eder. Wiimote'lar motion plus özellikli olursa iyi olur.

Ayrıca klasik kontrolcü adı altında daha alışageldik tipte kontrolcü eklentileri de var bunlar wiimote'a bağlanıyor.

Balance board isimli bir aksesuar var ilginizi çekebilir desteklediği oyun, uygulamalara bakmak isteyebilirsiniz.

Wii alınca wii, motion bar (tv üzerine konan çubuk), güç adaptörü ve composite görüntü kablosu ile gelir büyük ihtimalle.
(Kontrolcüler hariç)

Eğer kırık değilse cihaz çok basit bir işlem ile cihazı kırıp (custom firmware) wii oyunlarını terbiyesizce beleşe usb ya da sd kart üzerinden oynayabilirsiniz. Ayrıca ilginiz varsa native olarak gamecube (bir eski nesil nintendo) oyunlarını da gamecube kontrolcüleri ile (ya da olmadan) çalıştırabilir. Oyun kitaplığı 2'ye katlandı yani.

Daha da eskiye gitmek isterseniz super nintendo, mega drive, nes, master system, commodore64 gibi sayamadığım bir çok 8, 16 bit sistemi acaip güzel emule edebiliyor wii. Bu konuda epey destek görmüş bir alet.

Daha soru olursa severek yanıtlarım.
  • hedep  (16.11.20 23:54:34) 
dans dediğiniz için, bende de hasbelkader bulunan bi dance mat aksesuarı da var wii'nin. şu

www.amazon.co.uk
  • engelbert humperdinck  (17.11.20 00:11:30) 
nintendo switch alın o konsolun daha yenisi.


  • biergarten  (17.11.20 07:38:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.