[]

Eve yeni kedi alma

Merhabalar bizim evde bir kedimiz var, scottish, baya uslu hiç tırmalamaz etmez bizden başka her şeyden korkar ama korkunca bile siner tırmalama falan hiç olmaz, eve yeni kedi almak istiyoruz tekir ama o da çok uslu tırmalamaz etmez çok sevdirir kendini. Acaba evdeki kedimiz açısından sorun olur mu alışabilirler mi birbirlerine yoksa psikolojiler etkilenir mi ?




 
youtube'da ikinci kedi alıştırma videoları var. onları izlemeden almayın. alışırlar elbet birbirlerine ama tanışma şekli önemli.


  • himmet dayi  (16.11.20 18:32:31) 
arkadasim almıştı. kediler savaşa tutuştu. en son mecbur ayirdilar. biz aldik kediyi. evde zaten bi tekir vardi. iyi anlastilar. yani kedisine gore degisir. şans işi biraz.


  • hazen  (16.11.20 19:24:25) 
alışırlar, bir şey olmaz.
bazısı iki günde alışır, bazısı iki haftada, bazısı bir ayda.
bazen sarılıp uyurlar, bazen evde karşılaşmak bile istemezler ama neticede bir arada yaşarlar.
çok çok nadiren hazen'in verdiği gibi örnekler olabiliyor.

kedi alıştırmanın en kolay yolu, ikinci kediyi evin bir odasında bir süre izole etmek.
o süre içinde hem yeni kedi eve alışır, hem evdeki diğer kedinin kokusunu öğrenir, hem de ilk kediniz bir anda şoke olmaz.
onlar zaten izole olsalar da koku yoluyla anlarlar birbirlerini.
birkaç gün izole edin, sonra açın kapısını.
beraber mama verin, oyun falan oynatın.

ilk etapta hır gür olabilir, onları kendi hallerine bırakacaksınız.
önce kavga edip iki gün sonra oyun oynayabilirler, onların doğasında var bu.
kendi hiyerarşilerini oluştururlar.
kavga çıkmayabilir de, yani bakarsınız gayet sakin sakin takılırlar.
ama yani "ay hırladılar birbirlerine, alışamadılar" demeyin diye her ihtimalden bahsediyorum.
  • blatta hiberna  (16.11.20 20:21:16 ~ 20:21:53) 
evin bir odasında izole etmek+1

2. kedim görme engelli ve yavruydu aldigimda. ona rağmen çok sorun yaşamadık. üstelik ilk kedim çok hırçın ve hiçbir kediyle anlaşamayan bir kedi olmasına rağmen. evin bir odasında izole edin. bir çorapla yeni kediyi sevin, sonra o çorapla eski kediyi sevin, verin oynasın. arada alın kucağınıza yeni kedinin olduğu odaya götürün. sabırlı olun alisirlar.
  • yuvarlanantencereninkapagi  (16.11.20 20:49:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.