[]

Altın mı borsa mı?

Selamlar her ay 1000-1500 kenara atmaya çalışan bir insan için parayı nasıl değenlendirebiliriz? Çok uzun yıllar beklemek istemiyorum hali hazırda belli miktar param altın hesabımda.

Fakat borsadan kısa vadede para kazanıyorlar dedi bir arkadaşım. Mesela 1000 liralık bir hisse ile günde 100-200 lira kazanmak gibi.

Sizce ne yapmalıyım?

 
borsa hakkında hiç bilgin yok anladığım kadarıyla hiç girme elindeki avucundakinden de olursun.
en güzeli faiz ya da altın dolar vs. al at kenara. biriksin.

  • erty_ksk  (16.11.20 16:56:28) 
Arkadaşınız al sattan (trade) bahsetmiş ve sadece kardan bahsetmiş oysa zarar etmekte var. Borsa da altın da küçük yatırımcılar için uzun vade de karlı yatırım araçlarıdır kısa süreli düşünüyorsanız riskli.


  • acebi  (16.11.20 16:59:13) 
Günde 10% 20% istikrarlı bir kazanç yok. Borsada ise bu ihtimal hiç yok. tefas.gov.tr adresinden fonları karşılaştır, hisse senedi ağırlıklı bir fon seçebilirsin ya da başka bir fon. En uygun yöntem bu görünüyor.


  • istege bagli sigortasiz  (16.11.20 17:03:41) 
Bi kere 1000 liralık hisseden günde 200 lira kazanman için hisseyi o gün tabandan alman lazım ve tabandan aldığı hissenin o gün tavan kapatması lazım. %20'lik kazanç şu anki BİST koşullarına göre başka türlü mümkün değil. Bunu da yapabilmek için müneccimle mükemmel bir gece geçirmek gerekiyor. Aksi halde aşırı şanslı olsan bile tabandan tavana giden bir hisseyi yüz yılda bir denk getirirsin ancak.

Bunu geçelim. Sana şöyle bir örnek vereyim. Cuma günü bi tane hisse sabah 10'dan akşam 17:59:45'e kadar +10% değer kazandı. Tam olarak bu bahsettiğim saatte başlayarak 10 saniye içinde +10%'dan -0,21%'ye geriledi. 10 saniyede.
Ben o 10 saniyede 1.000 lira kaybettim mesela. Bunu göze alabileceksen borsaya gir. Altın alırsan asla böyle bir durumla karşı karşıya kalmazsın ve uzun vadede asla paranın tümünü kaybetmezsin. Borsada tamamını kaybetmek de var.
  • himmet dayi  (16.11.20 17:05:41) 
Olur neden olmasın. Bas borsaya. 1000 liraya günde 200 TL garanti tiko para.


  • stewie  (16.11.20 17:18:52) 
borsada hisse gibi işlem gören çeşitli endekslere "endeksli" borsa yatırım fonlarını (BYF, ingilizcesi ETF) alıp satabilirsiniz. örn.

www.ziraatyatirim.com.tr

"BYF’ler baz aldığı endeks kapsamındaki varlıklara, endeksteki ağırlıkları oranında yatırım yapmaktadır. Bu sayede,

Örneğin Altına yatırım yapmak isteyen bir yatırımcı ZGOLD BYF'sini tıpkı bir hisse senedi gibi satın alarak altına yatırım yapabilmektedir.

Yine örneğin BIST 30 endeksine yatırım yapmak isteyen bir yatırımcı, endeksteki hisse senetlerini ayrı ayrı almak yerine, ZPX30 BYF sini tıpkı bir hisse senedi gibi satın alarak ilgili endeksin getirisinden yararlanabilmektedir."

e: böyle yüksek kazançlar / kayıplar vadeli işlemlerde (VIOP) bir nevi kaldıraçlı (1'e 6, 1'e 8 vb) kontratların alım satımıyla olur.

www.isyatirim.com.tr
  • engelbert humperdinck  (16.11.20 17:35:32 ~ 17:41:04) 
1000tl'den günde 100-200tl kazanma işini birkaç yıl boyunca her gün yaparsanız dünyanın sayılı zenginlerinden biri olursunuz.

Kar beklentiniz ağır basıyorsa 1-2 fon bulun kafanız da rahat eder. Tefaş'tan bakabilirsiniz
  • owaki  (16.11.20 20:18:50) 
Fon veya altın.


  • kanlakarisikyagmur  (17.11.20 08:11:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.