[]

Askerlik - Yoklama, Çürük ve Virüs

Herkese merhaba,

29 yaşındayım. Kendimi bildim bileli askere gitmek istemedim. En son 15 bin liralık bedelli vurunca aradan çıkarayım diye kaydoldum; fakat geçen sene, ilk muayenemde, fazla kilom olduğu için heyet erteleme kararı verdi.

Bu ay ise ikinci muayenem olacak fakat e-Devlet üzerinden yoklama yapamıyorum. e-Yoklama için uygun değilmişim. Şubeye git diyor ama gitmeden randevu almam gerekiyor mu emin değilim.
Canımı sıkan nokta da burada başlıyor. Askerlik şubesindeki kalabalığın içindeki virüs riski için ne düşünüyorsunuz? Şubeden sonra bir de hastane(Şişli Etfal) ziyaretleri olacak tabi. Aylardır yalnızca çöp atmaya çıkan biri olarak fazlasıyla çekiniyorum. Bir öneriniz olur muydu bu konuda?

Bir diğer ve esas sorum ise çürük raporu hakkında. Geçen sene 116 kiloydum ve yanlış hatırlamıyorsam tam sınırdaydım. Haliyle erteleme aldım. İkinci muayenelerde heyetin çürük verme inisiyatifi varmış sanırım. Hem 15 bini geri alırım hem de bu dertten tamamiyle kurtulurum derken virüs yüzünden evden çıkmaz oldum ve ne ilginçtir ki oturduğum yerde kilo veriyorum. Acaba sınırımın 1-2 kilo altında çıkarsam hadi yavrum askere derler mi? Ya da böyle durumlarda heyet iletişim kuruyor mu karşısındakiyle? İlk muayenede heyet odasına girip çıkmam bir olmuştu.

Boy 189 ve kilo 116 olarak aşağıdaki siteden kontrol ettiğimde de askere elverişlidir diyor.
Geçen sene nasıl ertelendi, formül farklı mı artık?

Bu konularda deneyimi ve bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim.

Teşekkürler şimdiden.

Link: www.istahed.org.tr

 
(89-3 )+ 30=116. Formül bu. Tam sınırdaymışsın geçen sene. Normalde çürük için 126 kilonun üstünde olman lazım. Bu sene 116 - 126 arasında ölçülürsen yine erteleme alırsın. 116 altında elverişlidir der gönderirler.


  • goodman  (16.11.20 14:00:09) 
Peki hocam inisiyatif konusunda bilginiz var mı? Geçen sene heyetten önce muayene olduğum dahiliye doktoru, ikinci heyet görüşmesinde çürük alma şansımın olduğunu söylemişti. Bir de 115 kiloyken askere elverişli olmam ve 116 kiloyken olmamam komik değil mi ya?


  • heavy smoker  (16.11.20 14:07:11) 
Biliyorsun askeriyede mantık aranmaz. Ben bu işlere çok kafa yordum hatta çürüğüde almak üzereydim ama o anda bedelli çıktığı için gidip bedelli yaptım. Bu işin tek bir doğrusu yok. Benim dönemimde kasımpaşa ilk seferde çürük verirken diğerleri 2. De veriyordu. Biri diğerini tutmuyor. Benim önümdeki çocuk +35 kilo ile ilk seferde elverişsiz alırken ben +41 ile erteleme almıştım mesela. 1 kilo kadar fark varsa iyice kalın giyin. Zaten kıyafetle tartılıyorsun gitmeden de bol su iç. Kiloyu tutturursun. İkinci de çürük alıp almaman tamamen şans şu an.


  • goodman  (16.11.20 15:20:05) 
Bir tanıdığım ilk seferinde çürük aldığını söylüyordu, demek olabiliyormuş.

Ben daha önce hiç muayene olmadığım için bedellide kilo sınırına takıldım. Halbuki başka bir arkadaşım sınırın yukarısında olmasına rağmen sistemde kayıtlı(10 sene önce kadar) muayenesi gözüktüğü için direkt askere gitti.
Sanırım sizde de aynı durum var.

Tek umudum, biraz da virüse güvenerek çürük almak. Verin işte sanki madalya istiyoruz be.
Acaba pantolonun altına eşofman giysem anlarlar mı :)
  • heavy smoker  (16.11.20 15:54:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.