[]

binanın yapısına göre deprem riski

merhabalar, istanbulda yaşıyorum ve önümüzdeki ay taşınmam gerekiyor. ev ararken en çok düşündüğüm şey deprem riski maalesef. şu an bakırköyde yeni bir apartmanda yaşıyorum. iş yerim leventte olduğu için ve bakırköy deprem açısında riskli yerlerden biri olduğu için buradan uzaklaşmak istiyorum zaten burada da kiralar uçmuş durumda.

iş yerime yakın metro güzergahında semtlerde evlere baktığımda şöyle bir şey dikkatimi çekiyor. evler genel olarak birbirine bitişik, aralarında hiçbir mesafe yok ve tek cepheler. bu durum deprem açısından riskli midir? sizce nelere dikkat etmeliyim?


 
genel olarak 2001den önce yapılmış binalar eski deprem yönetmeliğine göre ve risklidir.

2005 sonrası yeni yönetmelik çıkıyor ve 2010da güncellniyor yanılmıyorsam. 2010 sonrası binalarda denetim oldukça sıkı bu binalar için güvenli diyebiliriz.

eksisozluk.com
  • orpheus  (16.11.20 14:38:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.