[]

Kan vermek hakkında

Covid geçirdiğim için plazma mı bişey alacaklarmış. Ben hayatımda hiç kan vermedim ve hastanede filan alırlarken çok zor alıyorlar benden damar filan bulamıyorlar bayılacak gibi oluyorum.

Vermesem mi? Korkuyorum biraz :(


 
korkacak bişey yok. verin, hem sağlıklı hem de bir hastaya deva olacak öyle düşünün. çevirin kafanızı başka yöne derin nefes alın. ufacık bir iğne size hiç birşey yapamaz.


  • erty_ksk  (16.11.20 10:30:16) 
@erty_ksk ufak değilmiş galiba. Bi arkadaşım epey korkuttu. Birde benim antikorlarım azalmaz mı kan verirsem. O zaman daha kolay covid olmam mı tekrar ?


  • minikbrowni  (16.11.20 10:38:07) 
Ya hocam senin sağlığına zarar verecek bir şey olsa doktorlar yapar mı bu nasıl sorular?

Ama hepsini geçtim vermezsen verme tabi can senin kan senin. Ama empati kur, bir gün senin ya da çok yakınının başına gelirse o sırada senin gibi düşünen insanlar için ne düşüneceksin. İçine siniyorsa ne yaparsan yap.
  • lcha  (16.11.20 11:02:57) 
Ben ömrümün her döneminde verebildiğim kadar sık kan veriyorum, vermeye de devam edeceğim. vücudun kendi kanını yenilemesi sağlıklı. bunun için normal süreyi de 6 ay olarak veriyor doktorlar.
korkunu anlıyorum ancak korkunun yersiz olduğunu da sen anla, üstüne git, korkunu yen.
neden hayatını kısıtlıyorsun, kokularından kaçarak özgürlüğünü daraltıyorsun. gerek yok, cesaret yeter.
  • erty_ksk  (16.11.20 11:26:13) 
Durum ne kadar acil olursa olsun, eğer sizin sağlığınıza zarar verecekse doktorlar kan almıyorlar. Daha önce acil kan ihtiyacında kan vermek istediğimde kilom yeterli olmadığı için benden almadılar. Sizde antikor bitmeyecek. Sizin hücreleriniz o antikoru üretmeyi öğrendiği için sizden alıyorlar. Siz tekrar üreteceksiniz. Aşı olduğunuzu düşünün. Aşı olduktan bir süre sonra antikor değerleri düşüyor ama virüsle karşılaşınca çok hızlı antikor üretiliyor.

Plazma tedavisisinin garantisi yok ama işe yararsa bir insanın hayatını kurtaracaksınız. Yine de karar sizin. Doktorla konuşun, ayrıntılı bilgilendirme isteyin, içiniz rahat etsin.
  • evrim halkasi  (16.11.20 11:35:47) 
Plazma verebilecek durumdaysaniz lutfen verin.
Ailemde pek cok kisi yogun bakimda olum esiginden plazma tedavisi sayesinde kurtuldu. Korkunuzu anliyorum ama hayat kurtarabilirsiniz.

  • nax  (16.11.20 12:32:19) 
hasta olsam veya bir yakınım olsa, plazma verebilecek birisi "iğneden korkuyorum" diye vermese...


  • kitap arasında kalmış silgi tozu  (16.11.20 12:38:57) 
Saç gibi düşün, antikorun kökü sende. Sen saçından bir tutam kesip veriyorsun.


  • helena  (16.11.20 14:23:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.