[]

İkinci ya da üçüncü defa korona

Durun hemen çeşitli haber sitelerden tanımadığınız adamların haberlerini atmayın.

Soru şu; bu aralar herkes "yav eskiden korona nedir bilmezdik, haberlerde duyardık şimdi bize kadar geldi" diyor.

Bu ne demek; kendisi ailesi yakın arkadaşı bizzat korona olmuş demek.

Bende böyle yaygın bir şekilde ikinci veya üçüncü kez korona olan var mı onu soruyorum. Sağlık çalışanları hariç.

Mesela aradığım cevap; "benim sevgilim ikinci kez korona oldu" gibi yani bizzat gözle görülür elle tutulur örnekler Sağlık çalışanları hariç.

 
"bize kadar geldi" ile ikinci kez korona olmanın alakasını kuramadım -saat geç, algılarım kapanmış olabilir.

İkinci kez enfekte olma konusunda en başta yapılan yayınların güvenilir olmadığı ortaya çıktı. Şu an literatürde güvenilir biçimde ikinci kez enfekte olduğu belirlenen bir kişi var. Virüs DNA'sına bakarak iki virüsün farklı olduğu tespit edilmiş. Bu kişi ilk enfeksiyondan yaklaşık 5 ay sonra ikinci kez enfekte oluyor. Şimdilik bunun ender görülen bir durum olduğu konuşuluyor. Ender değilse de ikinci enfeksiyonun asemptomatik olabileceğini belirtmişler.

Science'tan konuyla ilgili bir yazı: www.sciencemag.org
  • evrim halkasi  (16.11.20 01:28:33) 
arkadaş diyor ki; ikinci veya üçüncü defa korona olmuş çok yakınız biri var mı? direkt ilk ağızdan duyduğunuz biri.

benim yok.
  • batlegolas  (16.11.20 05:27:04) 
Bizzat tanıdığım var ikinci kez korona olan. Sağlıkçı falan değil. Bir Haziran'da oldu bir ekimde. İkisi de aynı agirliktaydi diyebilirim.


  • sckxyss  (16.11.20 10:07:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.