[]

youtuber, vlogger vs arkadaşlara soru

izleyici sayısı ya da gelir elde etmekten ziyade bulunduğum sektörde beni daha tanınır hale getirmesini hedeflediğim bir video kanalı projem var.

beni neden izlesinler, benzer bilgileri veren bir sürü yer var, ben olsam izlemem gibi olumsuz yorumları kenara atıp, kimin izleyip izlemeyeceğini takmadan böyle bir emeği verme noktasında, kendine güveninizi nasıl sağlıyorsunuz? ne kadar başlamaya hevesli olursam olayım hep bir noktada "eee ne bu şimdi" psikolojisini üstümden atamıyorum.


 
Selam. en temel motivasyonun "bir şeyler üretmeyi sevmek" olduğunu düşünüyorum. eşim'in gezi kanalı (www.youtube.com) var. bu süreçte daha çok DIY'e dönüştü ama olsun. ilk başladığı zamanlar o da izlenme ve para kazanmadan çok istediği ve sevdiği bir şeyi yapmak ve üretmek motivasyonu ile hareket ediyordu. gerçi hala öyle ama bir süre sonra ortaya koyduğunuz ürüne olan ilginin kısıtlı olduğunu görünce moraliniz çok bozuluyor ve motivasyonunuz sarsılıyor.

burada en önemli olan şey sanırım vazgeçmemek. tabi bir de kanalınızı insanlara söylediğiniz de gelen tepkilere alışacaksınız. çünkü tek skala takipçi sayısı. ilk zamanlar bir ortamda kanalından bahsettiğinde (50-100 kişi takip ederken) insanlar burun kıvırıyordu. şimdi (yaklaşık 2k takipçi var -ki bu da aslında düşük bir sayı) daha farklı bir tavır sergiliyorlar. bu sayı yarın 10k olduğunda bambaşka bir tavır içerisinde olacaklar.. bunu niye yazdım. sektörde tanınır olmanın maalesef tek yolu takipci sayının çok olması. tabi işin algoritma vs. gibi teknik yönlerini sürekli araştırman ve yayınlarını ona göre ayarlaman gerekiyor. bunu da zamanla öğreniyorsun.

başlangıçta her ne kadar takipçi sayısı gibi şeyleri dert etmediğinizi söyleseniz de bu sizin motivasyonunuzu uzun süre ayakta tutacak saç ayaklarından birisi. ama pes etmemek en önemlisi.

şimdiden başarılar.
  • kafa koparan manyak  (16.11.20 09:54:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.