Öncelikle geçmiş olsun, doktor değilim. Bu tip sorulara burada pek doktorlar cevap vermiyorlar, keşke cevaplasalar... Ancak, PET veya biyopsi çıkmadan, kesin yargılara varıp kendinizi üzmeyin. Kesin bir şey olsa, doktor söylerdi zaten.
Benim anladığım, 1. BT'de "konsolide saha" pnömoni leyhine yorumlanmış. Akciğer konsolidasyonu, herhangi bir sebeple gerçekleşen katılaşma, akciğerlerin sıvı ya da gazla dolması gibi durumlardan dolayı oluyor. Yani bunu kitlesel bir lezyon (tümör vs) da yapabilir, zatürre de. Bu sebeple teşhis zorlaşıyor. Sanırım sizin durumda, pnömoni iyileşmesine rağmen görünen konsolidasyon, bu sefer kitle mi diye şüphe uyandırmış.
Umarım, şüpheler boşa çıkar. Bu süreçte lütfen sakin olun ve olumsuz düşünmemeye çalışın bence... Ayrıca, soruyu doktorsitesi.com'a yazarsanız daha hızlı geri dönüş alırsınız.
0