[]

Ofis bilgisayarım için işlemci önerisi.

Ofisimde kullanacağım pc için amd ryzen 5600 x işlemci ile bir sistem toplmayı düşünüyorum. Bilgisayarda klasik ofis uygulmalarını kullanacağım ancak kamera izleme programı ile kameraları izleyeceğim. Konuya çok hakim olmadığım için yardımcı olabilicek yazarlardan yardım bekliyorum. Beklentim uzun yıllar bu sistemi kullanmak (8-10 yıl). İşlemci uygun mu ekran kartı konusunda da yardımcı olur musunuz?




 
b550 auros pro ac. oneririm benimki de o. ya da x570 lerden bi kart alin. size bagli butce nedir.pcle 4.0 baglantisi olsun kendinlikle.

bir de siyle bir durum var. islemci ile ayni gelen son nesil amd 2021 de soket degisecek yani aldiginiz anakarta 2023 model islemci takamazsiniz. haaa atiyorum 5 yil sonra. ryzen 9 5900x alirim. isimi gorur. cunku soketi de buna uygun em guclu son islemci bu olacak.

ki bu islemci sizi rahat 5 yil goturur ust seviyelerde. her isinizi gorur. dolarin ne olacagi da belli degil. siz yine b550 ya da x570 alin. onerim anakartiniz ile ayni marka ekrantina sahip olmaniz. fiyat performansta da asus cok iyidir. ozellikle tuf serisi.
  • turbo sadık  (15.11.20 21:44:13) 
Açıkcası ofis bilgisayarı için 5600x aşırı güçlü bile olur. O yüzden performans bakımından endişeniz olmasın.

Anakart olarak b550'ler gayet yeter, x570 gibi üst seviye anakarta ihtiyacınız yok. Anakart modeli olarak da bütçenizi söylerseniz öneride bulunmak daha kolay olur çünkü modeller oldukça geniş bir skalada. MSI b550 gaming plus ya da b550 a-pro gibi bir model işinizi görür.

Keza ekran kartı da bütçenize bağlı, oyun felan oynamayacak ise GTX 1050,1650 modellerinden birisi alınabilir.
  • Haldamir  (15.11.20 22:03:07) 
Oyun kesinlikle oynanmayacak. Ancak uzun yıllar idare etsin istiyorum çünkü içine sql tabanlı programlar kurulacak. Bütçe konusunda çok sıkıntı yok.


  • civcivlerin dedesi  (15.11.20 22:11:56) 
O zaman önerim MSI B550 gaming plus olur. Eğer wifi da istiyorsanız, B550 gaming edge wifi daha iyi olur.

Ekran kartı da GTX 1650 sıkıntı çıkarmadan işinizi görür, bunda MSI, EVGA, ASUS gibi markalara bakabilirsiniz.

Güzel bir güç kaynağı almayı da ihmal etmeyin. En kötü ihtimalle Corsair CX450 alın, daha iyisi TX550, bunlar uzun yıllar çalışacaktır. Zaten sanırım birinin 5,diğerinin 7 yıl garantisi var. Ucuz güç kaynaklarına 3-4 yıldan fazla güvenmem, ne olacağı belli olmaz. Değerli bir sistem olacağa benziyor o yüzden güç kaynaklı bir hasar hoş olmaz.
  • Haldamir  (15.11.20 22:23:25) 
Oyun oynamayacaksanız ekran kartı almanıza gerek yok bence, onboard işinizi görür


  • fatihdr  (16.11.20 00:21:05) 
Sql deki veri boyutunuz onemli, belirttiginiz sure icinde ne kadar artacak. Rami yuksek tutmalisiniz.

Fatihdr +1 dedigi gibi ekran karti yerine rame arttirabilirsiniz.
  • kaiserr76  (16.11.20 06:12:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.