[]

Covid 19 pozitif

Pozitif olduğum bilgisi geldi az önce. Sadece iki gün evvel ateşim çıkmıştı akşam 1 saat filan. Başka bir belirti yok. Tabi olmayacağı anlamına gelmiyor. Birazdan gelip ilac bırakacaklarmış. Ne yapayım içeyim di mi ilaçları?




 
Çok geçmiş olsun öncelikle, yani modern tıbba güvenmeyip bize nasıl güvenicen orasıda ayrı bir konuda da esas şeyi merak ediyorum neden içip içmeme konusunda tereddütlüsünüz?

Bende geçirdim bu arabada çatır çatır içtim, sorgulamak aklımın ucundan bile geçmedi. Tekrar geçmiş olsun
  • paramolacak  (15.11.20 18:56:48 ~ 18:57:02) 
Eczacı, doktor veya bilim insanı olmadan iç ya da içme diyemem fakat tecrübemi yazayım.

Eşimin babası pozitif çıktı ve ilaçları belirtildiği ölçüde içti. Birkaç gün içinde bütün vücudunda kabarıklıklar oluştu ve ufak halüsinasyonlar görmeye başladı. Ardından 10 güne yakın hastanede yattı. İlaçları hemen bıraktırdılar ve yan etkisi olduğunu söylediler.

Temaslı olduğumuz için bir hafta sonra biz de pozitif çıktık ve eşimle bu ilaçları kullanmadık. Test yaptırdığım gün sonuç daha çıkmadan doktorum, bağışıklık sistemi güçlendirici ve antibiyotikli bir reçete yazmıştı. O ilaçları kullanarak geçiriyorum süreci.
  • mr rosebud  (15.11.20 18:59:38) 
iç ama uzerine alkol alma.


  • bluewhale  (15.11.20 19:04:46) 
öncelikle çok geçmiş olsun.
sanırım nick'ten dolayı tereddütünüz var.
ilaçları almadığınız taktirde her geçen an ölüme daha yakınsınız, bunu hatırlamak yeterli olacaktır umarım.
düzenli için iyi beslenin, iyi uyuyun. bol su alın.
  • jimjim  (15.11.20 19:43:11) 
ilaçları kullanmanız lazım. kan sulandırıcı gibi bi ek de almanız gerekebilir


  • ala09  (15.11.20 19:43:50) 
Kuzenim doktor, pek sıcak bakmıyor ilaç kullanımına. Sadece fikir sordum buranın da amacı bu galiba ki burada da doktorlar var. @paramolacak

Nickten dolayi tereddütüm yok, 8 senedir düzenli spor yapar kalori sayarım tatlı,alkol kullanmayali seneler oluyor. @jimjim

Herkese teşekürler.
  • karacigerim vur kadehlere  (15.11.20 19:55:41 ~ 20:00:04) 
Sadece o belirtilerle olabiliyor. Ama bi noktada nefes darligi, oksuruk baslayabir. İlaclarla ilgili gerçekten kafa karistirici bir durum var dunyada farkli uygulamalqr nedeniyle. Gelen ekip belirtilerini soruyor ve ona gore ilaclardan birini veriyor gordugum kadariyla. Pla.. biraz daha fazla yan etki verdigi icin belirtisi az olanlara verilmiyor pek diger ilac (fav..) daha az yan etkiye sahip size de onu birakirlar muhtemelen. Ben de sizin gibiydim ama ani bir kotulesme olur korkusuyla ictim. (İlk gun 8er tane almak biraz goz korkutuyor evet) ama ciddi bir sıkıntı yaratmadi. Bu noktada deneyim dışında soyleyebilecegim baska bir sey yok.Doktorlarin da farklı farkli fikirleri var takip ettigim kadariyla.


  • red g  (15.11.20 20:32:02) 
Öncelikle geçmiş olsun. Bence böyle bir soruyu doktorunuza sorun ve öyle karar verin. Burda fırlamanın biri hayır kullanma bıdı bıdı yapınca kullanmakta vaz mı geçeceksiniz??


  • limonlu eksi  (15.11.20 22:34:43) 
ilaç verildiyse kullanın.
bazıları çok hafif atlatıyor, yani şimdi iyiyim ama bir kaç güne kötü olur muyum diye diye evham yapmayın diye söylüyorum.

  • nuisance  (15.11.20 22:51:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.