[]

Bir bardak kahve için kahve makinesi

Alınır mı? Senelerdir kullandığım french press'im kırıldı, artık ben de makine mi alsam dedim. Günde 1, bilemedin 2 bardak kahve yapıyorum. Büyük demliğe ihtiyacım yok sanki. Termoslu tek bardaklık kahve makineleri gördüm, öyle bir şey almak mantıklı mı, yoksa yeni bir french press alıp devam etmek mi daha mantıklı?




 
(bkz: aeropress)


  • mr.goodcat  (15.11.20 15:08:53) 
makina uzun iş, bakım temizlik, kireç çözmek vesaire.

french press ve yeni bir demleme yöntemi istiyorsanız mokapot filan alabilirsiniz. ya da goodcat'in önerdiği gibi aeropress. kendisi pek hoş ve pratik.
  • fever  (15.11.20 15:16:00) 
kahve makinesi, kağıt filtre ve hazır su kullanıyorum. öğütücü özelliği olmayan kahve makineleri bu şekilde kullanıldığında bakım gerektirmiyor.


  • sonsuz  (15.11.20 15:49:30) 
french press de al v60 da al. ikisinin de tadı ayrı ve ikisi de pratik ve az yer kaplıyor.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.11.20 15:53:35) 
aeropress kahve makinesinden pahalı yav :))


french press veya kahve hunisi alın. bende mokapot, aeropress, kahve makinesi var, paşabahçe kahve hunisi ile demliyorum. en pratik ve güzel kahveyi öyle elde ediyorum.
  • lancelot du lac  (15.11.20 15:55:43) 
Aynı ikilemdeyken v60 aldım, deli gibi memnunum. Çok pratik, hiç düşünmeden alın gitsin


  • bir fincan kahve ile film izlemek  (15.11.20 15:56:27) 
bende makina da var ama gidip gidip french presste yapıyorum. çok iyi bi makina değil belki de ondandır ama bence gerek yok.


  • ruby elixir  (15.11.20 17:04:43) 
her gün dünya kadar kahve içen biri olarak kesinlikle moka pot öneriyorum. sırf çok fazla kahve içtiğim için filtre kahve makinesi kullanıyorum ama, 1-2 bardak içecek olsam ben de moka pot tercih ederdim.


  • tey tey  (15.11.20 17:19:18) 
French press alışkanlığı olan birine 3 cup moka pot alıp americano yapıp tüketmesini öneririm.


  • sen de git sen de unut  (15.11.20 17:50:48) 
Herkese cevapları için çok teşekkür ederim! V60 aklıma bile gelmezdi, şimdi ondan alacağım; bir de kenara bir french press daha atacağım. Bir mokam var, V60'ım gelene kadar americano ile yaşarım.

O değil de, memlekette aeropress kalmamış, çoğu yer stok yok diyor :(
  • wish i could find a way to disappear  (15.11.20 18:28:58) 
Güle güle kullanın şimdiden, harika tercih bence. Aeropress ben ağustosta araştırırken de stokta yoktu, hala yok. Sanırım bu kur durumunda getirmek mantıklı ve kârlı olmadığı için getirmiyorlar diye tahmin ediyorum.

v60'ı da keşke geçen sene falan alsaydım diye çok hayıflandım, abartı derecede arttı fiyatları:(
  • bir fincan kahve ile film izlemek  (15.11.20 18:39:39) 
Benim de hayatımda yaptığım en iyi yatırım geçen sene moka almak olmuş, şimdi uçmuş fiyatlar :) Plastik V60'lara bakıyorum; seramiğe göre suyun sıcaklığını daha az aldığı için daha iyi de diyorlar. Ben ikna oldum :)


  • wish i could find a way to disappear  (15.11.20 19:17:00) 
çakma v60 almıştım ben 50-60 liraya. fiyatları değişmemiştir pek. yine porselen ama sadece orijinal hario değil.


  • proletarier aller lander vereinigt euch  (15.11.20 20:55:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.