[]

Adana'da psikolog ?

Bi umut soruyorum..
Ortaokullu kardeşimi ders çalışmadığı gerekçesiyle psikologa götürmemiz gerekiyor; ancak özel muayenehanelerin saati 100 liradan başlıyor. Hastane desen, ya aylar sonraya randevu veriyorlar ya da ilgilenmiyorlar.

Psikiyatriste götürsek direkt ilaç yazıp gönderiyor.

Hastalarıyla ilgilenen, vizitesi çok uçuk olmayan bi psikolog var mıdır bildiğiniz? (ilaç yazmaktan ibaret değilse psikiyatrist de olur)

 
Adana'yla ilgili hiç bir bilgim yok ama okuduğu okulda rehberlik ve danışma hocası varsa öncelikle onunla bağlantı kurun, durum kötüyse onlar zaten yönlendirirler.


  • neverending nightmare  (15.05.10 21:52:26) 
@neverending: o yolları çoktan denedik. laf dinlemiyor ki.. son çaremiz profesyonel yardım almak..


  • black sabahat  (15.05.10 22:04:27) 
ilkokulda pek ders çalışmadım fakat ödevlerimi yaptım.
ortaokulda ders çalışmadım, ödev yapmadım ve psikoloğa gönderildim birkaç aylığına, ardından okulu asmaya da başladım, psikoloğu ise zorla reddettim.
lisede okula haftada 3 gün gidiyor, hiçbir dersi dinlemiyordum, tek kitap açmadan bitti öyle bir şekilde.
öss'ye kendime yakın hissettiğim birinden özel ders alarak hazırlandım, çok sevdiğim bir bölüme girdim.
şimdi derslerimi zevkle takip ediyorum ve yalnızca sınav haftasında olsa da severek ders çalışıyorum.

öglp: psikologla falan olacak işler değil bunlar, çocuğa okulu ve dersleri sevdirmeye bakın
  • :/  (15.05.10 23:38:58) 
@ :/ : bizim durum daha beter. tek sorun ortaokullu kardeşim değil, lisedeki de böyle. ama ortaokullu olan iyice azıttı. dersaneye zaten gitmiyor, okula haftada 2 falan.. tüm gün bilgisayar oyunu oynuyor. bilgisayarlarını elinden alınca ortalığı yıkıyor falan.
en büyük korkumuz sbs'yi kazanamaması, zira düz liselerin hali ortada. ortancayı güç bela bi anadolu lisesi'ne attık da, küçüğün hiç niyeti yok.
tek ama tek amacımız, herhangi bir anadolu lisesi'ni kazanması.

denemediğimiz yol kalmadı okulu sevdirmek için, son çare psikolog. (annem psikiyatriste götürmüş, şok tedavisi önermiş mal.)
  • black sabahat  (16.05.10 00:16:38) 
okul bitti bitecek. çekin kenara senin okumaya niyetin yoksa seni verelim bir yere deyin. ağır iş yaptıracak birinin yanına verin. elektrik, mermer, marangoz, tamirhane vs. eline de haftalık diye 20 lira tutuştursunlar. emin olun anlar o zaman dünyanın kaç bucak olduğunu. okumak gibi bir isteği zaten yoksa ne yapsanız kafi olmaz gibime geliyor. çünkü insanı zorlamayınca ya da kendisi zorluğu görmeyince, ekmek elden su gölden yaşamayla hiçbir şey yapmıyor. tahminen siz anca güzellikle yer yer bağıra çağıra yaptırmaya çalışıyorsunuz istediklerinizi ama emin olun yapmaz. onaylamayabilirsiniz ama bu tip cezalayıcı hareketler, harçlığın kesilmesi biraz hale yola koyacağını düşünüyorum.


  • phonex  (16.05.10 02:13:11) 
sema hanımı tavsiye edebilirim gerçekten ilgileniyor ve kesinlikle uzman bir psikolog.
www.empatipdr.com

  • dccl  (16.05.10 09:23:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.