[]

Ders muafiyetlerinin tamamlanması yaklaşık olarak ne kadar sürüyor?

Daha önce üniversitelerde ders muafiyeti talebinde bulunanlar belki konuya daha hakimlerdir, ders muafiyet işlemlerinin tamamlanması yaklaşık olarak ne kadar sürüyor?

Ben gerekli belgeleri yaklaşık 2-2.5 ay önce fakültenin öğrenci işlerine ulaştırdım, hangi derslerden muaf olduğuma dair komisyon kararını vermiş, gerekli belge rektörlüğe gönderilmiş ama henüz öğrenci bilgi sistemime bu muaf dersler girilmemiş. Bu muaf dersler sisteme girildikten sonra da fakülte öğrenci işlerine gidip dilekçe vermem lazımmış. O dilekçe onaylanınca asıl almam gereken derslerin seçimi yapılacakmış. Geçen hafta öğrenci işleri ile telefonda görüştüm bu süreci çok normal, sıradan karşılıyor. Bu süreç bu kadar uzadığı içinde asıl almam gereken derslere hala giremedim. Daha bunların sınavı var, notlarını toplaması var.


 
ben öğrenci işlerine belgelerimi mail ile ilettim ve 2 haftada muafiyetim gerçekleşti. bizim öğrenci işlerin iyiliği midir bilemiyorum ama böyle zorluklar yaşamadım.

komisyon baktı onay verdi ve muaf oldum yani.
  • wonnka  (14.11.20 15:27:02) 
Ders seçimlerinden önce bitmesi gerekir ki derslerinizi alın. Dgs misiniz? Onlar sarkabiliyor ama uzatmak manasız Yoklama olsun geçmiş quizler olsun nasıl hesaplanacak darlayın okulu.
Marmara kapanan Şehir’den gelen öğrencileri bekletiyordu böyle. Sesleri çıkınca iki günde tamamlandı.

  • cilekli pasta  (14.11.20 16:32:26) 
sizin sonuç ne oldu hakkaten ya? asıl istediğiniz okulun sonuç açıklaması daha geç olduğunu için başka yere kayıt yapsam mı diye sormuştunuz.
bizde denkliklerin yapılıp transkriptlerine işlenmesi yaklaşık 1 hafta 10 gün sürüyor. en son dgs ile gelenler için bu dönem 13 kasıma kadar ders kayıtlarını yapmaları için süre verildi.

  • halanne  (14.11.20 16:48:22) 
@halanne

Marmara'ya kayıt yaptırdım :(
  • GoodMorningTeacher  (14.11.20 17:06:35) 
Okuldan okula değişiyor, o tamamen öğrenci işleriyle alakalı. Saçma bi özel okulda 2.5 ay sürerken, işinin ehli okullar 10 gün sürdürebilir.

Marmara Üni bu sene Şehir Üniversitesi’ni de aldığı için iş yükü fazladır bence ve uzun sürer gibime geliyor. Geçmiş olsun :( Daha beklersiniz yani.
  • kırmızıayakkabılıgargamel  (14.11.20 17:15:43) 
@kırmızıayakkabılıgargamel

Bekleyeceğimin farkındayım :( ama beklerken başım yanacak diye endişe ediyorum.

Şehir'deki öğrencilerin çok büyük bir kısmı yatay geçişle yazın Marmara'dan ayrıldı. Hatta rektörlük onlara ayrı belge hazırlatmıştı, gidenlerin evrak işleri çabuk bitsin diye. Şehrin tamamı bizim Marmara'ya geçmedi. İş yükleri de öğrenci işlerinin sürekli evrakta yanlış iş yapmasından kaynaklı. Şehir'den gelen 1. sınıfları 3. sınıf diye, 4.sınıfları 1.sınıf diye sisteme girmişler.
  • GoodMorningTeacher  (14.11.20 17:26:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.