[]

aşıyı -70 derecede saklamak için kuru buz kullanılabilirmi ?

hacettepe bizde -70 derecede aşı saklayacak buzdolabı yok demiş.
orda yoksa diğer hastanelerde hiç yoktur.
tr.sputniknews.com

ısı yalıtımlı bir oda yapıp çok fazla kurubuz stoğu ile hızlı şekilde bu ihtiyaç gidermek mümkünmü ?
kuru buz buharlaşma derecesi -78
kargoyla dondurma yada balık satılıyor zaten kuru buzla.

 
oyle olacak zaten www.youtube.com


  • neverletyougodown  (14.11.20 12:56:06) 
sorun bence ülke çapında gelecek bir stoğu korumak, ülke çapında soğuk zinciri koruyarak dağıtmak ve yine soğuk zinciri bozmadan uygulayabilmek.

böyle düşününce sıkıntının çok büyük olduğu belli oluyor.
  • killerbee  (14.11.20 13:35:57) 
Hacettepe'de -80 buzdolapları var. En azından bizim bölümde ve bildiğim birkaç yerde daha var. Gerekli durumda hemen verilir ilgili birimlere. Ama hoca burada çok büyük ölçekli bir şeyden bahsediyor. Tüm -80 dolapları toplasalar yine de büyük ölçekli depolamaya yetmeyecek. Onun altyapısının her yerde kurulması mutlaka zaman alacak. Bir de standardının olması lazım. Yani ısı yalıtımlı odaya kurubuzu ya da sıvı nitrojeni bırakmak tek başına yeterli olmayabilir. Tabii aşı dağıtıma geçene kadar önce sonuçların yayınlanması lazım. Şu an tek bildiğimiz duyurusu yapılan bilgi, belki metodolojik sorunlar var çalışmada? Bunu bilmiyoruz. Belki tüm bunlar tamamlana kadar depolama sorunu çözülebilir. -70'e ihtiyaç olmayacak üretim yöntemlerine geçilebilir. Zaman içinde göreceğiz bunları.


  • evrim halkasi  (14.11.20 14:46:48) 
Zaten bu medikal bilimlerde -80 derece standardi belirlenir iken o zamanlar daha cok kullanilan kuru buz sicakligi baz alinmistir.

Ama dediginiz tum odayi kurubuz doldurup -70 yapmak cok mumkun degil, oda capinda o kadar sogutmak pek mumkun olmaz. hem de buharlasan kuru buz o odadaki oksijeni azaltip girenleri oldurme ihtimaline sahip.

sivi azot icin ise, sivi azot -190 derecede saklar, asi icin uygun mu emin degilim.
  • Haldamir  (14.11.20 14:50:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.