[]

Windows anahtarını nasıl öğrenebilirim?

Yeni bir freedos bilgisayar aldım eski bilgisayarımın Windows anahtarını kullanarak buna Windows yüklemem mümkün mü?

Eski bilgisayarın altındaki etikette yazıyor ama silik olduğu için tam okunmuyor.


 
Windows kurulu geliyorsa bildiğim kadarıyla anahtarları anakarta işlenmiş geliyor. Yani aktarma olayı olmuyor. Anahtar öğrenme için basit programlar var Google dan bulabilirsin.


  • Topalordek  (13.11.20 20:54:02) 
O windows o bilgisayarda etkinleştirildiği için başka bir bilgisayarda kullanamazsın zaten. Etkinleştirmene izin vermez. Eğer o anahtarı okuyabilirsen microsoft türkiye ile iletişime geçip yeni bilgisayara aktarmak istediğini söyle. mümkün ise onlar yardımcı olacaktır.


  • himmet dayi  (13.11.20 21:02:41) 
@topalordek Programlara güvenemediğim için denemedim ama diğer yöntemlerin hiçbiri bir işe yaramadı. ,Teşekkürler...

@himmet dayi maalesef epey uğraştım ama okunmuyor. microsoft türkiye2nin pek yardımcı olacağını samöıyorum ama deneyeyim teşekkür ederim.
  • lafalaf  (13.11.20 21:07:12) 
showkeyplus - github.com
veya powershellden aşağıdaki komutu kullanarak ogrenebilirsiniz.

(Get-WmiObject -query 'select * from SoftwareLicensingService').OA3xOriginalProductKey
  • akiskan  (13.11.20 21:55:37) 
Hocam Microsoft Türkiye'den başkası yardımcı olamaz size. O ürün anahtarı ile bir bilgisayar etkinleştirilmiş zaten. O etkinleştirmenin devre dışı bırakılması gerekiyor ilk olarak. Onu da Microsoft'tan başkası yapamaz. Aynı ürün anahtarı kullanılamıyor başka bilgisayarda.


  • himmet dayi  (14.11.20 17:27:28) 
eger ilk makinedeki windows 10 retail key ise başka makineye taşınabilir. oem keyler ise anakart ile eşleştirilir ve taşınamaz.
kesin bilgi :)

  • akiskan  (15.11.20 18:32:32) 
Hocam ben bu program ile öğrenmiştim. www.nirsoft.net

ek bilgi: 2 farklı laptopta ikisi de win yüklü gelmişti ikisinin keyini de formatladıktan sonra başka bilgisayarda kullanmıştım.
  • fezagezgini_4  (15.11.20 18:36:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.