[]

kişisel verilerin paylaşılması

selamlar ahali

2014 yılında emlak konut ve dağ mühendisliğin yaptığı istanbul bahçekentten bir daire aldım.
bu bilgilerde çevre emlakçılara sızdırılmış. haftada 1-2 cep telefonumdan aranıyorum. remaxından tutunda merdiven altı emlak ofısıne kadar hem de! sadece cep numaram ve bi dairem olduğu bilgisi sızsa iyi arayanlar tüm tapu bilgilerime sahip! ada, parsel, daire numarasına kadar her seyı sayıyorlar.
emlak konutun bilgi işlem muduru ile görüştüm bizim bilgilerimiz sıkı korunuyor bizden çıkmamıştır. tapudan sızmıstır, noterden sızmıstır bıdı bıdı dedı kapattı.

bırılerının evımın tum bılgılerıne sahıp olması benı ınanılmaz rahatsız edıyor. bunun ıcın yapabılcegım hıc mı bır sey yok? bi fikri olan var mı?

 
niye arıyorlar?


  • tavish11  (13.11.20 16:19:23) 
Tapudan rüşvetle almışlardır ki bu bilgilerin bir kısmı açık oluyor galiba zaten. (Cep telefonu değil tabi) Site yönetiminden almış olabilir, yapılabilecek pek bir şey yok maalesef :/


  • atom karincanin torunu  (13.11.20 16:37:04) 
dairenizi satmak ister misiniz? kiralamak ister misiniz? size yatırım danısmanlıgı yapalım falan dıye arıyorlar.


  • zenc  (13.11.20 16:37:53) 
TAKPAS diye bir sistem var; avukatlar bu sistem üzerinden kontör karşılığı sorgulama yapacağı kişinin kimlik numarası vasıtasıyla ( şirketse vergi numarasıyla) veya ada/parsel numaralarıyla TC hudutları üzerindeki herhangi bir tapuda sorgulama yapabiliyor.


  • vedatchilipeppers  (13.11.20 17:00:14) 
Bizimde başımıza geldi tapudan veya kamu kurumundan sızması söz konusu olamaz genelde markalı konutların yönetimleri dataları el altından satıyorlar.


  • acebi  (13.11.20 20:56:40) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.