[]

videoculara mikrofon ve yer sorusu

arkadaşlar selamlar, genelde iki - max üç kişiden oluşan video interview'ler çekmeye karar verdim. ufak bi odada buluşup muhabbet edeceğiz yani. elimde şu anda rode videomic shotgun kamera var. bir de iphone headset'i, başka da bir şeyim yok. bu mikrofon supercardioid denilen yapıdaymış, direkt directional değil yani.

bunu ben nasıl konumlandırmalıyım ki tam karşıdaki iki kişinin de sesini alsın?


 
tr.rode.com

polar pattern şekline bak. direkt olarak karşısını ve yanların bir kısmını alıyor.

cdn2.rode.com

yani mikrofonun 150 derece karşısını alabilir.

www.google.com

bu görseller sana bir fikir verebilir.

www.youtube.com
  • killerbee  (12.11.20 21:11:28 ~ 21:15:15) 
Onu anladım ama ben mikrofonu iki konuğun tam ortasından 1 metre uzağa masaya koyduğumda odada yankı alıyorum. Mikrofon konuşanın dibinde olduğunda ise bu yankı sorunu yok. Dolayısıyla daha efektif bir yolu vardır gibi geldi.


  • roket adam  (12.11.20 21:14:08) 
yankı akustik düzenleme ile alakalı, tabi ağzına kadar getirip öyle konuşturursan yankıyı almayacaktır.

senin sorunun mikrofonun yeterli olmaması değil akustik düzenleme kaynaklı room soundu.

akustik düzenleme nasıl yapılır, yankı nasıl kesilir onu araştır. odan sanıyorum ki normalden çok daha boş.

www.akustikkumas.com

bak bu duvardaki şeyleri bu yüzden koyuyolar.

ben avrupa yakası dizisini çok izlerim mesela, tepeden boom ile alıyolar sesi, onda da dehşet yankı sorunu vardır. video falan işin içine girince sıkıntı dekoru bozmadan akustik düzenleme yapabilmek.
  • killerbee  (12.11.20 21:15:58 ~ 21:18:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.