[]

Kurtulduk mu Corona'dan?

Şimdi son durum nedir aşı bulundu mu ne oldu?

Kesin bilgi mi %100 çalışıyor mu?


 
aşının bulunması tek başına bir anlam ifade etmiyor. gribin de aşısı var ama her sene oluyoruz.

aşının herkese ulaşması ayrı bir sorun, covid'e neden olan virüsün nasıl bir yol izleyeceğinin henüz tam olarak bilinmemesi başka bir sorun. özetle bir kaç sene daha böyle gider.
  • hadsafhada  (12.11.20 18:39:50) 
Su an yaklasik 12 tane son asamada calisilan asi varmis. Ilk basarili sonuc Biontech-Pfizerdan geldi iste. 1 aya kalmaz Oxford-Astrezeneca falan da aciklayacakmis, bir kac tane daha gelebilir. Pfizer Yaklasik 43000 denek uzerinde denenmis, basari orani 90%mis. Pfizer hizli onay sureci icin basvurmus yetkili makamlara. Onaylanirsa kasim sonunda hazir diyor adamlar. Ama asi su an onaylansa bile herd immunity'in saglanmasi 2021 sonuna anca gerceklesir deniyor. O yuzden 2021 sonuna kadar siki tutmak lazimmis sosyal mesafe, maske konusunda. Ilk oncelik risk gruplarina, saglik calisanlarina verilir. Tum halka ulasmasi zaman alir. Turkiye'ye ulasmasi da tabi. Kisaca rehavet yok, siki sosyal mesafeye devam ama umut var.


  • neverletyougodown  (12.11.20 18:59:27 ~ 19:01:27) 
insanların %60'ı aşı olduğunda problem ortadan kalkacak izlediğim bir belgesele göre. o yüzden her bir bireyin olmasına gerek yok.


  • bohr atom modeli  (12.11.20 19:08:49) 
yukarıda yazılanlara ek olarak, virüsün ne yapacağı belli olmuyor +1
grip aşısı da var, gripten kurtulabiliyor muyuz?
aşı elbette öldürücülük seviyesini büyük oranda etkiliyor ama tamamen kurtulmak diye bir şey yok.

toplumsal olarak bağışıklık kazanmamızı sağlayacak ve öldürücülük oranı düşecek.
  • blatta hiberna  (12.11.20 19:12:08) 
onaylanacak, lojistik problemler cozulecek (kimi asi var uretimden asilanana kadar -70 derecede saklanmasi gerekiyor mesela), ulkelerin halklarina saglik calisanlari vs. haric zenginden fakire olacak sirayla yayilacak, insanlar normal hastaliklarini "asi olduktan sonra oldu" diye sosyal medyada pompalamaya baslayacak, asi karsitligi alevlencek butun dunyada. Tum bu sureclerin sonunda halkin %60-%80 civarini asilayabilirsek ve biraz etkisini gostermesini bekleyebilirsek, bu arada da bu asilara direncli yeni bir mutasyon cikmazsa... evet kurtulduk. yukaridakiler ne kadar surecek onu hesap etmeyi de sana birakiyorum. En kotusu daha onumuzde, yasamadik.


  • robokot  (12.11.20 23:45:21) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.