[]

kontak acikken motor isiginin yanmasi

kontagi acitigmizda ilk tum isiklar diagnose icin yaniyor sonra sonuyor sonra motoru calistiriyoruz ya. daha onceden oyle miydi hatirlamiyorum ama bende sari motor isigi sonmuyor. motor calistiktan sonra sonuyor ama. var midir bir sikini hep mi boyleydi? yoksa ariza kaydi mi olusturdu araba?

opel astra.


 
forum.donanimhaber.com

Bu ışık arıza ışığı, araç bir arıza kaydı oluşturmuş. Cihaz bağlanıp arıza kodu okunarak ne olduğu anlaşılabilir. Problem çözüldükten sonra hata silinir. Bu ışığın kırmızı olanı da var, onu gördüğünüzde aracı hareket ettirmeyin, çekici ile servise götürün.

Araç lpg'li ise bu ışık ondan yanıyor olabilir; eski aracım lpg'li astraydı, kötü lpg sonrasında fakir karışım hatası verip bu ışığı yakardı. Fakir karışım hatasıysa arıza kaydı silinebilir. Silindikten sonra sürekli yakmaya devam ederse aracın lpg sistemini kontrol etmek gerekebilir.

Soruyu tekrar okuyunca gördüm:

Motoru çalıştırdıktan sonra sönüyorsa kesin lpg ile ilgilidir, büyük ihtimalle hep vardır. Aracın lpg uyum sorunundan dolayı oluyor. Benimkinde de vardı, sıkıntı etmeyin.
  • Abdurrahman  (12.11.20 17:20:07 ~ 17:24:18) 
motor çalıştıktan sonra sönüyorsa problem yok demektir.


  • nrmnm  (12.11.20 17:36:57) 
Pololarda da o şekilde. Şu videoda 6:30’dan itibaren izlerseniz Opel astra için de o şekilde gösteriyor. Büyük ihtimalle bir problem yoktur. youtu.be


  • gsgsgsgsgsgsgsgs  (12.11.20 17:54:13) 
Arac benzinli evet fakat LPG yok.

Evet deidigim ve belirttiginiz gibi motor calisir duruma gectikten sonra sonuyor.
  • seksli harf  (12.11.20 18:19:43) 
Normal.

youtu.be
  • himmet dayi  (12.11.20 18:45:00 ~ 18:47:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.