[]

Biontech'in sahipleri multeci miydi?

Yabanci tweetlerde rasliyorum gazeteci falan kimisi, mavi tikli hesaplar, refugee'lerin basarisi deyip duruyorlar. Aileleri Almanya'ya isci olarak gitmemis mi bu bilim adamlarinin? Bizim tum gurbetcilerin statusu multeci miydi yani? Bilgisizlik mi yoksa bilerek carpitma falan mi yapiyorlar, napiyorlar? Alevilerdi diye ovunen alevi vatandas tweetleri de gordum bir kac yerde.




 
Bütün eğitimlerini Almanya vermiş, yıllardır orada yaşayıp çalışıyorlar. Bildiğim kadarıyla 3-4 yaşındayken Almanya'ya gitmiş Uğur Şahin.
Benim için Alman'dır, birilerinin başarısıysa Almanlar'ındır.

Haberlere baksan, sanki Bağcılar'da geliştirildi aşı da gurur duyuyoruz.
  • burfak  (12.11.20 16:27:03) 
Kafalarina gore yontmus millet. Bizim gurbetcilerin cogu misafir isci statusunde ekonomik gocmen olarak gittiler. Kactiklari veya sigindiklari bir baski veya savas yoktu. Refugee demek hatali ama migrant denilebilir.


  • cleric  (12.11.20 16:28:26) 
@burfak katiliyorum, ama soru o degil


  • freedonia  (12.11.20 16:28:40) 
Tahminen refugeelere olan tepkiyi azaltmak icin kelime oyunları.
Yoksa refugee falan değildi eger oraya çalışmak icin gitmiş ailedenlerse.
Ha darbe zamani kacip gidenler var, iste onlar refugee olarak gidiyordu bir nevi, siyasi siginmaci vs diye.

Ben türk denilen linkin altinda türk değil Kürt diyen de gördüm. Ama önemi yok, almanya sayesinde bu haldeler.
  • logisticsmanager  (12.11.20 16:38:13) 
Ben hic refugee dendigini gormedim, herkes Immigrant diyor twitterda ama yine de kimin ne dedigine pek aldirmamak lazim. Nedense herkes kendince bi yere cekmeye calisiyor, Immigrant scientist diyen, Turkish scientist diyen, Muslim scientist diye. Sacma sapan bir olay. Yine Aziz Sancar olayina donecek, Kariyeri boyunca adamin ismi bir kere duyulmamisken, bir anda tepeye oturunca herkes kendi tarafina pay cikartmak icin pesine dusecek.


  • Haldamir  (12.11.20 18:47:07) 
almanya'daki türklerin mülteci olmadığını bilmeyen en iyi haliyle cahildir.


  • bohr atom modeli  (12.11.20 19:04:56) 
"Alevilerdi diye ovunen alevi vatandas tweetleri de gordum bir kac yerde."

Alevi ise multeci olabilir. Tabi ben her yerde "immigrant" (=gocmen) diye okudum. Refugee (=multeci) diye bahsedildiklerini ilk defa bu baslikta gordum.
  • hot potato  (12.11.20 19:48:21) 
Sjw kokusu aldim.


  • baldur2  (12.11.20 21:09:53) 
Anne baba göçmen, çocuklar 2. kuşak Almanyalı Türk deniyor genellikle. Doğumda Alman vatandaşlığı alıyorlar o kuşak, şimdi değişmiş olması lazım.


  • kaset  (13.11.20 05:31:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.