[]

dolandırılma tecrübeleriniz

2 gündür bir dolandırıcıyla dalga geçiyorum. aşırı eğlendim.

bu profiline göre çinli bir arkadaş, bir chat uygulamasında benden whatsapp istedi. verdim.

telefon kodu +44 olan bir numara yazdı.

biraz dolandırıcılarla ilgili youtube videoları izlediğim için, hindistan'daki dolandırıcıların ingiltereden hat alarak bu işi yaptıklarını biliyorum.

kızın çin'de olması gerekiyordu ama +44 kodu ile yakalandı.

direkt ilk cümlesi şu:

"We are about to start a pleasant chat. I am also very happy to meet you, stewie" (güzel bir sohbete başlayacağız. ben de seninle tanıştığıma çok memnun oldum, stewie)

sakdjkajsd o ne abicim ya.

sonra ben ne anlatırsam benzer bir hikaye anlatmaya başladı, uzun bir ilişki yaşamış ve adam aldatmış. hikayede isimler hintli. anlatış tarzı, yazış tarzı direkt hintlilerin tarzı. sürekli, my friend diyor. "I'll tell you one thing, I'll tell you one thing" derken, ben buradan adamın hintli aksanını yapıyorum ::))

ne zaman ağzındaki baklayı çıkaracak derken, bir anda cryptocurrency'lerden bahsetmeye başladı. ona eşlik ettim. birlikte teknik analizler yaptık. ajshdah

ertesi gün, bu kadar ilgiliysen sen de yatırım yapabilirsin, tutar önemli değil, ben sana aracı olurum demeye başladı. ama aralıksız yazıyor. bir de yazıları copy paste olduğu çok fena anlaşılıyor. yazışırken bir anda bir kaç yüz kelimelik cevaplar geliyor.

bu sabah yine başladı cryptocurrency trendleri atıyor. "my friend, my friend, might I tell you one thing," diyor.

En son şöyle yazdım:

"Sorry wasting your time, man. I have been playing you for two days. I know you are either from India or Indonesia and you are trying to scam me. Don't bother, I have zero interest in being your victim. You could have scammed other people in the last two days, that was my motivation to continue and stall you, at least you wasted your time on me and not scammed other naive people"

(Zamanını boşuna harcadığım için özür dilerim, adamım. Seninle 2 gündür oynuyordum. Hindistan ya da Endonezya'dan olduğunu ve beni dolandırmak istediğini biliyorum. Bu 2 günde diğer insanları dolandırabilirdin, seninle sohbet etmeye devam etmek ve seni oyalamak için motivasyonum buydu, en azından vaktini benim üzerimde harcadın ve diğer saf insanları dolandıramadın.)

Hemen engelledi askdkalsjdas

Evet, sizin yabancı ya da törkiş dolandırılma hikayeleriniz varsa alalım.

Güzel bir gün olsun hepinize.

 
Beni dolandıran bir türkü dolandırmıştım. Çok keyifliydi.


  • jz  (12.11.20 11:48:36) 
anlatsana jz.


  • stewie  (12.11.20 11:56:21) 
Telefonla arayarak ''tebrikler bilmem ne kazandınız!!'' furyasından bir anım var, detaylarını unuttum şimdi ama tam olarak şöyleydi;

- ben
+ dolandırıcı

+ merhaba!! şirketimizin kuruluşunun 10. yıldönümünde bizden %50 indirimle 1 adet kol saati kazandınız!! kredi kartı bilgilerinizi bizimle paylaşmanız dahilinde hemen gönderimini sağlayacağız!!

- merhaba hanımefendi, öncelikle çok teşekkür ediyorum. yalnız ben bu hediyeyi üzülerek kabul edemeyeceğim.

+ neden efendim sorun nedir?

- ben bir savaş gazisiyim, vietnam'da her iki kolumu da bir patlama esnasında kaybettim.

+ aaa öyle mi çok geçmiş olsun, ama bir yakınınıza da verebilirsiniz bu saati.

- yok, kimsem yok benim.

+ bir soru sorabilir miyim size?

- tabii buyrun?

+ peki kollarınız yok ise telefonu nasıl açtınız?

- dilimle!

+ hahaha, gerizekalı! (dıt dıt dıt)
  • Beherit  (12.11.20 12:09:44) 
Fransa. Hanimla otobandayiz, air denilen dinlenme tesisinde durduk. Yanımıza iyi giyimli ama dolandırıcı tipli eleman geldi. Yok arabasina benzin alirken karti calismamis. Iste yasadigimiz yerin plakasini gormus orada arkadasi varmis falan. Kartvizitim var bana banka numaralarinizi verin hemen size para yolliyim ardindan falan ya da arabamda bir iki eşya var onlardan verebilirim falan diyor.

Benim hanim yedi. Bana diyor para var mi ben de Fransizca anlamiyor gibi takiliyorum, ya yanimda yok vs derken adam surada atm var cekersiniz falan dedi. Neyse dedim dolandirilacaz, çünkü adama hanim yanimdayken ters cikmak da istemedim. Giden 5 euro olsun diyorum. Iceri girdik allahtan covid sebebiyle bu iceri giremedi. Hanima dedim dolandirici bu. Gittim kasiyer kiza "burada bir eleman var böyle boyle, dolandirici di mi" dedim. Direkt basini salladi kiz, arada sirada gelirler dedi. Merci dedim.
Hanim icerideyken dışarı çıkıp elemana "haci biz de Karamürsel sepeti degiliz bize sökmez bu taktikler hadi saglicakla kal" dedim. "Ya kardes ne taktigi dur bak vs" derken iceri girdim. Baktim hic takmadan devam edip baskalarina gitti.
  • logisticsmanager  (12.11.20 13:04:30) 
a b c kanal k böyle abidik gubudik isimli TV kanalimiz var diye arıyorlar, isletmenizi tanıtmak istiyoruz diyorlar, YouTube a falan atiyorlar 100 200 kişi izliyor . Bin lira 800 lira ne koparirsak kárdir diyorlar.

- merhaba kanal c den arıyorum işletmenizi tanıtmak istiyoruz

+ Anladım tabi ki, yanlız işletmemizi tanitmaniz için sabit ücret politikası uyguluyor 20 bin lira gibi ücretimiz var.

- yok ücretlerimiz bin lira

+ Tamam zaten bizim ücretimiz bahsediyorum, bizi tanitmaniz için 20 bin lira ücret ödemeniz gerekiyor.

- ne diyorsun yaa diyip kapattı :)
  • kleider  (12.11.20 13:57:11) 
Bir marketin açık otoparkında aracın yanına bir araç yaklaştı

+ Pardon birsey sorabilir miyim

Ben : parfüm saat istemiyorum

- abi nereden anladın ya

Ben : güldüm :)

- abi söylersen ona göre tedbir alıyım

Sonra kapattım camı
  • kleider  (12.11.20 14:01:37) 
3 sene oldu sanırım , telefon dolandırıcısını dolandıran bebe haberinin etkisi sürerken biri aradı ama banka çağrı merkezi numarası açtım ;
+ Rutin yasa gereği kayıt falan dedi ; ondan sonra bütün seceremi saydı döktü (hepsi doğru) sonra hesabınızdan şüpheli işlem yapılmaya çalışmış bunu engellememiz lazım dedi ve mesaja gelen şifre vs istemeye başladı.

+ Ben hiç bozuntuya vermiyorum , o hesaptaki paralar blokeli kimse işlem yapamaz der demez biz merkeziz hallederiz dedi. Bu arada gerçekten hesapta para var 2 gün önce belediye bilmem ne borcunu ödemediğimiz için bloke koydurmuş fırsat bulup gitmemiştim. Hesapta 200.000 civarı para var , ödemem gerekende sanırım 3000 civarı.

+ Neyse ben şifreleri verdim telefonu kapattırmıyor bana ,klavye sesini duyuyorum , mesaja gelen şifreyi de verdim , hesaba girince bunun zevkten ağzının suyu akıyor şıpırdamasını duyuyorum. Sonra evet gerçekten blokeli diyor , ne kadar için bloke koydular hesabınıza diyor , 25.000 vergi dairesine dedim.

+ Bu başladı kıvranmaya , dedim üstte görünüyordur x şubenize ait hesabımda var , siz oraya 25.000 i geçin ben blokeyi kaldırayım istediğiniz incelemeyi yapın. İlk önce tamam dedi , tam işlemi yapacakken şefimden onay almam gerekiyormuş dedi , iş orada patladı. Hiç bir şey demeden dank diye kapattı telefonu.

+ Sonra düşündüm , harbiden deli cesareti ama belediyeye de kızgınlığımın etkisi büyüktü yediğim halttan. Kafası çalışıp , telefon numarasını değiştirse ne olurdu pek düşünmemişim tek yürek hoplantım o oldu.
  • synax  (12.11.20 16:03:30) 
2 yere kaptirdigim paraya hala doner doner sinir olurum:

- Bir arkadaslik sitesine 1 ay abone oldum, ilgilendigim butun profiller bot cikti. Ergendim ve beynime kan gitmiyordu. 5 dolar civari bir param gitmisti.

- Algoloji doktorum bir yandan modern tibbi bir yandan alternatif yaribilim sacmaliklari takip eden garip bir kadindi. Fibromiyalji problemimi hallettikten sonra gozumde tanri seviyesine gelmisti (modern tipla halloldu bu arada) sonra kilo problemime de yardimci olacagini soyleyip 700 liraya boktan bilim disi bir test yaptirdi. Testin sonuclarini gorup, yapan merkezi arayip yontemlerini ogrenince cildirmistim resmen bosa gitti param diye.

Oteki taraftan kac kere dolandirici kovdum ve milletin dolandirilmasini onledim hatirlamiyorum. Ozellikle sozlukten qnet, ciftlikbank, kairos vb... olusumlarla cok savasmisligim var.
  • cleric  (12.11.20 16:51:06) 
bi keresinde askerde fenerin maçını kaçak izleyeyim derken bi yere tıklamıştım kalan 8 lira kontörümün hepsini bi anda çekmişti nasıl oluyorsa. büyük dolandırılmadım hiç.


  • bohr atom modeli  (12.11.20 16:55:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.