[]

Toptan alışverişi düzenleyen kanun yok mu

tüketici kanunu'nda "tüketici: bir malı ticari ya da mesleki maksatlarla satın almayan" olarak tanımlanmış.

toptancıdan ürün alan kişi, ürünü ticari maksatlarla, tekrar satmak için satın alıyor. kanun kapsamı dışında kalıyor(tam şu andaki ictihadım bu yönde).

neyse. soru başlıkta? yok mu bu toptan alışverişi, bu alışverişin iadesini/değişimini düzenleyen bi kanun

selamlar

 
Var.
Türk Ticaret Kanunu ve Türk Borçlar Kanunu

  • himmet dayi  (12.11.20 08:53:53) 
toptan alışverişte zaten ticaret erbabı olduğunuz için, aldığınız ürünün de ne olduğunu bilmeniz beklenir.

tıpkı yüzyüze alışverişte, ürünü görerek alan bir tüketicinin iade edemediği gibi.

ticari bir emtiayı önce satın alıp, sonra kafanıza göre iade edemezsiniz. tıpkı kuyumcudan altın alıp, sonra bunu iade almak zorundasın diyemeyeceğiniz gibi.

himmet dayının dediği gibi, türk ticaret kanunu ile düzenlenir.
  • fever  (12.11.20 09:13:58) 
@fever

alınan mal ayıplı çıkar ise iadesi ya da değişimi söz konusu olabilir. illa sebepsiz iade olarak düşünmemek lazım. alınan malın ayıbı alındığı an fark edilmeyecek şekildeyse ve sonradan ortaya çıkarsa iade hakkı doğar. tüketici alışverişlerinde böyle.
  • himmet dayi  (12.11.20 10:42:26) 
tabii ki, ayıplı mal tamamen başka bir şey.


  • fever  (12.11.20 11:23:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.