[]

Bu Cumhuriyetciler medyayi niye Demokratlara birakmis?

Soru baslikta?
Disardan bakan adam "Tum medyayi Demokratlar ele gecirmis, ulkeyi 20 yildir Demokrat partili diktator yonetiyor" falan der herhalde. Ya bu nasil dengesizliktir, ulan 2-3 yillik parti misiniz siz? Senelerdir kongreyi, meclisi yari yariya paylasiyorsunuz, baskan cikartiyorsunuz o kadar. Kalin enseli zengininiz yok mu medya mogul falan da cikartin bir tane iste. Akil verecek prof, danismaniniz da mi yok? Cok ezikler medya yonunden ya. O degil baskan belli oldu, 2 gune kalmadan Pfizer asi mujdesi verdi, bicak gibi irkcilik gosterileri de kesildi, ilginc:)



 
Demokratlar ele geçirmemiş ki. Orda medya, hatta insanlar özgür. Bizdeki gibi değil ki Trump gelince medya Trump'tan korksun, sinsin, her istediğini yapsın.

ABD cumhuriyetçileri biraz mal olduğu için belki de medyanın günücü anlayamıyorlar. Yani cumhuriyetçi zenginlerin kafa basmadığından medyaya yeterince girmemiş olabilirler.
  • himmet dayi  (11.11.20 22:46:49) 
"Medya ele geçirme" olayı Türkiye, Rusya gibi hukuk üstünlüğünün olmadığı gelişmemiş ülkelerde olur. Demokratların medyayı ele geçirmesi gibi bir şey yok. Türkiye gibi düşünmeyin orayı. Trump'ın yaptığı zırvalıkları Biden yapsaydı, aynı muhalefeti ona da yaparlardı. Özgür medyanın ne demek olduğunu unuttuk ne yazıkki. Halbuki bundan 8-10 sene önceye kadar Türkiye'de bile az da olsa bir basın özgürlüğünden söz edebilirdik.


  • fobfilm  (11.11.20 22:47:08) 
medya yapması gerekeni yapıyor. demokrasilerde medya; ordu, yasama veya kabine gibi bir organ aslında ve bir code of conduct var. medyanın yükümlülüğü halka doğru ve tarafsız bilginin aktarılması. Dolayısıyla, yanlış bir bilgi aktarıldığında çat diye yayının kesilmesi lazım ve öyle de yapıyorlar. Nasıl haklı olduğunuz bir davada, mahkemenin haklarınızı korumak göreviyse, medyanın da görevi bu.


  • sec guard  (11.11.20 23:14:56) 
Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz? Konservatif medya, liberal medya kadar yaygın hatta belki daha etkili. Bunun pek çok örneği var, Fox News networkune bakın, hatta direkt Rupert Murdoch'a bakın, adam nasıl dünyadaki demokrasilerin altını birer birer kazıyor.
Bir diğer örnek bu video:
youtu.be

Zaten cumhuriyetçi medya bu kadar güçlü olmasa Trump bu kadar oy alamazdı. P
  • Haldamir  (11.11.20 23:35:53) 
Haldamir'in dediği gibi FOX'un cumhuriyetçiliği epey meşhur bir şey. The Simpsons'ta bile ufak dokundururlar yeri geldikçe(ki The Simpsons FOX'ta yayınlanır).

Amerika'daki medya-siyaset ilişkileri ile ilgili The Post filmi ilginizi çekebilir.
  • late viper  (12.11.20 00:07:17) 
Valla ben duz adamim. Youtube'dan ingilizce yayin yapan yabanci kanallari takip ederim ara ara dwnewsten,france24 englishe, bbcye, (ingilizce listening ayagina) Oyle kili kirk yarip secim yapmam, sucu olsun bucu olsun diye ama alayi demokrat rasladiklarimin. Tek tuk fox falan var Cumhuriyetci, Trumpci olarak. Ingiltere medyasini ele alalim, demirbaslar kimler: bbc, itv, sky news, channel 4 alayi demokrat iste. Hele sky news adamlarin kopegi ahaber gibi bir sey olmus, sahibi msnbc imis zaten. Bunlar disinda kanal kaldi mi? Kalmadi, ufak marjinal seyLer vardir. Cumhuriyetciler daha cok Amerika'da yerel bazda takiliyorlar sanirim, globalde pek etkinligi yok.


  • speedy  (12.11.20 00:36:51 ~ 00:43:55) 
Hocam ben üstteki arkadaşların yerine sana katılıyorum, medya tamamen demokratların kontrolünde. Bunu sopa yerine havuçla yapıyorlar muhtemelen. Yani sonuçta tüm medya 3-4 büyük şirketin elinde, bu şirketlerin kovaladığı ihaleler var, tax loop'lar var. Yahu onu geçtim bütün büyün teknoloji şirketlerinin yönetim kurullarında eski demokrat "parti polisleri" var. X NGO'sunun yaptığı "en özgür medya ABD'de" araştırması da anlamsız, o NGO da demokratların elinde.

Sonuçta bak, Assange haber yaptı, demokratlara ters düştü, içeride. Trump'a ana avrat sövebilirsin (ki iyi bişey), ama Kamala Harris'i eleştirirsen ırkçı olarak yaftalanıp cancel edilirsin, hapse girmek kadar kötü. Her şeyi geçtim, Twitter NYPost'u sansürledi, Trump'ı sansürledi, ama aynı gerekçeyle Biden'ı sansürlemedi. Fact checker saçmalığı komple demokrat yanlısı derneklerin elinde, onlara ters düşen düz post atamıyor sosyal medyada. Kaldı ki NSA falan tüm verileri takip ediyor, kişi kişi herkes fişlenmiş durumda, yarın öbür gün 10 sene önce attığın tivit yüzünden işten atılmayacağının garantisi yok, yaşanmış şeyler bunların hepsi.

Seçimlere hile karıştırıldı deniliyor, konuyla ilgili bir tane dürüst haber yok. Ben seçime giriyor olsam ve rakibim bu yönde bir iddiada bulunsa, doğru şeyin bu iddiayı ciddiye alıp şüpheleri gidermek olduğunu söyler, ona göre davranırım. Adamlar resmi sonuç yokken "başkan Biden" diye haber yapıyorlardı, Trump'ın ne dediğine iki satır yer vermediler. Fox bile yapamadı bunu.

Soruna cevap veremedim, bence beceriksizlikten ziyade ekonomik yapıyla alakalı, işler bu yönde geliştiği için böyle oldu. En çok parayı silah (ve onlara bağlı medya sektörüne) ve teknolojiye yatırıyorsan, o şirketler kendisine en çok taviz verene yönelir. En çok taviz veren demokratlar oldu demek ki, o yüzden medya onların kontrolünde. Bunun üstüne bir de üniversitelerin demokratların elinde olması var, tartışma programına çıkarabilecekleri prof varsa bile cesaret edemiyordur cancel olmamak için, Jordan Peterson'a yaptıkları ortada, ki adam ABD'de bile değil. Yani sadece parayı basıp network kurarak olacak bir şey değil gibi.
  • plutongezegendegilmi  (12.11.20 01:25:24) 
Mesela UK icin su rapora bakalim. Tabi orada demokrat-republican ayrimi yok, direkt olarak duz sagci-solcuya indirgeyecegim.

www.mediareform.org.uk linki burada.

Basili medyada, ilk iki figure Sun ve Daily Mail, bu iki gazete-tabloid fazlasiyla konservatif, demokratlarin tam tersi. Sirf bu ikisi tum pazarin %50sine sahip. Ucunyu yayin ise %10 ile Daily mirror, daha liberal bir goruse sahip.

5. Sayfada ise Yayin sirketi olarak veriler var, ayni sirket onlarca yayin yapabildigi icin bu da onemli. %36 ile ilk sirada News UK var, bu zaten Rupert Murdochun sirketi ve olabilecek en konservatif yayinci. Ikinci sirada %23 ile DMG media, bu da konservatif. 4. sirada %7 ile Telegraph media var, bunlar daha merkez sag. %23 ile Reach PLC ise daha liberal-solcu bir yayin sirketi. Toplamlara bakarsak basili medyada Konservatifler %67 paya sahipken, Liberaller %30 civari.

Sayfa 13'e bakarsaniz, Internet sitelerinin toplumun ne kadarina ulastigini gosteriyor. Ilk sirada dogal olarak BBC var, sonrasinda ise The Sun (bu adamlar bazen harbiden yeniakit seviyesine dusebiliyorlar) BBC ile ayni seviyede. 3. ise yine konservatif Daily Mail.

Umarim bu sayilar konservatif medyanin ne kadar baskin oldugunu gostermeye yetmistir.
  • Haldamir  (12.11.20 02:00:46) 
@Haldamir bu zamanda sadece yazili basin, gazete satisi uzerinden gitmek yanlis bence. Yazili basinin etki gucu cok sinirli. Kaldi ki adamlarda tabloid kulturu var. Bunlarin olayi sansasyon. Cerezlik gazete onlar, yeri geldiginde kraliyet ailesine cakiyor gelinler kavga etti falan filan, yeri geldiginde Arsenalli futbolcularin esrar partisindeki fotograflarini basiyor adamlar. O yuzden zaten cok okunuyor. Johhny depp yakinlarda dava acti iste bunlara, rezil oldugu ile kaldi, tescillenmis oldu esine siddeti. Bunlari Sadece consevative aliyor falan gibi bir durum yok yani. Bir de bunlarin icinde supermarket indirim kuponu falan oluyor gazete icinde ordan da satis sayisi artiyor. Ucretsiz dagitilan Metro, evening Standard gibi gazetelerin etki gucu bunlardan 100 kat fazladir mesela. Bir de uk conservative leri ile Amerikan cumhuriyetcilerini bir tutmak da yanlis. Johnson ve Trump ayni frekansta olabilir, Johnson zaten kimse Brexiti yonetemediginden sartlar geregi sansa gecti basa. Ama inan Toryler de Demokratlara yakindir, ozellikle de Cumhuriyetcilerde Trump gibi biri varsa. Ingiliz Tv kanallari alayi demokrat onceden yazdigim gibi, varsa bildigin soyle bana da cesitlilik olsun takip ederim youtube'dan, inan gina geldi demokrat medyadan


  • speedy  (12.11.20 20:03:00 ~ 20:05:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.