[]

Komşu Daire Karantinada

Sevgili duyuru ahalisi.. Karşı komşumuzun evini az önce karantinaya almışlar. Dairenin kapısına yazı asılmış ekipler tarafından. Gündüz dışarı çıktığımda bir şey yoktu az önce olmus olay.

Evde 1,5 yaşında bir bebeğimiz var.. Dikkat etmem gereken bir şey var mı rutin tedbirlere ek olarak?

Olur da komşu karantina şartlarına uymazsa hes uygulaması üzerinden ihbar etmem yeterli mi? İhbar sonrası komşuyla papaz olur muyum?

 
Gerekli önlemleri alıp “abartmayın”


  • asaf  (11.11.20 16:44:45) 
Biz aynı evin içinde hastalanmadık tabi ama önlemsiz de olmaz. Binada düzenli ilaçlama yapılsın. Olmuyorsa siz apartmanda maskesiz durmayın. Dokunmayın bir yere vs. Eşimin babasına da muhtemelen alt komşusunun hasta olmasından dolayı geçti. Kimseye haber vermemişler çünkü. Bina içi pencere varsa sürekli açık durmasına dikkat edin bence. Ve evet, çıkarlarsa gelen giden olursa şikayet çok önemli. Ben öyle bir komşumu şikayet ettim. Gelen giden oldu mu bilmiyorum tabi. Kadın pozitif çocuklarla parka markete gidiyordu. Neyse işte yapanlar oluyor.


  • makarnacanavari  (11.11.20 16:48:59) 
Nasıl şikayet ettiniz? @makarnacanavari


  • birisi  (11.11.20 16:50:59) 
Virüs yarın size de bulaşabilir. İnsanlardan nasıl muamele görmek istiyorsanız karşınızdakilere de o şekilde davranın.


  • kanlakarisikyagmur  (11.11.20 17:07:22) 
asansör kullanmayın,
sağa sola dokununca mutlaka elleri temizleyin,
çocuğunuz apartmanda sağa sola dokunmasın
eve gelen kargo vs paketlere dikkat edin, kargocu sucu falan da mesafe bırakın temas kurmayın

yeterlidir. her gün farkında olmadan onlarca pozitif insanla temas kuruyoruz zaten. komşuları da sakın ola rahatsız etmeyin.
  • emfuzi  (11.11.20 17:12:31) 
Rahatsız etme niyetimiz yok onları.. Sonuçta bir salgın var ve enfekte olmuşlar.. Acil şifalar diliyorum onlara.. Karantina şartlarına uyduklari sürece hiç sıkıntı yok.

Maalesef asansör kullanmama şansım yok.. 15. katta oturuyoruz..

Ama ekstra dikkatli olacağız tabi ki..
  • birisi  (11.11.20 17:34:54) 
Hahah şanslısınız, bir sürü insan covid oldu daire karantinası ilk defa görüyorum. İnsanlar dışarıda + - beraber takılıyorlar resmen.


  • roket adam  (11.11.20 17:53:29) 
Maskeye ek olarak tek kullanımlık eldivenlerden kullanabilirsiniz belki en azından apartman içerisinde asansör kullanırken vs. @emfuzi gayet güzel anlatmış zaten, dışarısıyla etkileşiminizi en aza indirmeye çalışın kargocu, varsa apartman görevlisi, sucu vs. ye karşı da tedbirlerinizi alın onların apartman içinde ne kadar önlem aldıklarını bilemezsiniz. Ben olsam mecbur olmadıkça bir şey sipariş etmezdim mesela. Karşı komşunuz olduğu için kapınızın önünde çok oyalanmamaya özen gösterebilirsiniz ayakkabıları içeride giyip çıkarmak gibi. Şimdiden kötüyü düşünmeyin belki komşularınız tüm karantina şartlarına uyacaklar ki herkes için en hayırlısı bu. Siz de dikkatli olduğunuz sürece birşey olacağını düşünmüyorum. Sağlıklı günler.


  • carmenta  (11.11.20 18:30:58) 
rutine ek hiçbir şey yapmanıza gerek yok. komşunuzun tek farkı sadece biliniyor olması yoksa siz de bile şu an virüs taşıyor olabilirsiniz ama haberiniz bile yoktur. ortalık o kadar çok pozitif ile dolu ki, kendi önlemlerinizi almaktan başka çareniz yok.


  • surprise  (11.11.20 18:36:47) 
Gecmis olsun.
Eger evlerinden cikmayacaklarina eminseniz, koridoru dezenfekte etmek icin soyle bir sey kullanabilirsiniz belki.

www.ttmedicalgroup.com
  • 65 derece  (12.11.20 12:10:19) 
  • 65 derece  (12.11.20 12:11:18) 
Mesafe ve maske kurallarına uyarak kapılarını çalın. Geçmişolsun dileklerini iletip market alışverişi vs. bir ihtiyaçları olursa aramaları için telefon numaranızı verin. Bu size hastalık bulaştırmaz. Ama bugün ona yarın size. Komşuluk önemli.


  • Mirket  (12.11.20 12:28:38) 
Mirket+1

Bizim apartmanda komşumuzun annesi Covid+ oldu. Kendileri haber verdiler apt grubuna. Biz de apartmanca elimizden geleni yaptık.
  • SiyamkedisiZorro  (12.11.20 12:55:23) 
Evde kal uygulaması var. Orada ihbar bölümünden şikayet oluşturdum. Bir de 155’i aradımnkayıt aldılar. Gelen giden oldu mu tabi bilmiyorum.


  • makarnacanavari  (15.11.20 19:16:20) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.