[]

içi çiğ kıyma

Büyük köfte gibi yapıp tavada çeviriyorum, ortası da pişerse fazla pişmiş oluyor. Kırmızı yemenin bir zararı olabilir mi acaba paket kıymalar için özellikle?




 
Midene kurt düşer.


  • himmet dayi  (11.11.20 15:06:18) 
kısık ateşte, tavaya kapak kapatarak uzun süre pişirin. köfteyi tavaya atmadan önce ezin, yayın. özellikle hazır köfteler bazen çok kalın oluyor. içi iyi pişmeyebiliyor. özellikle orta tarafı şişeceği için orta tarafı biraz daha oyuk gibi olursa daha iyi olur.


  • co2s2  (11.11.20 15:09:41) 
ortası hafif pembe kalabilir iyi yerlerde hamburger yerseniz böyle yapıyorlar zaten. önemli olan belirli bir sıcaklığa erişmesi. ortası da kahverengi olursa et kurur.


  • bohr atom modeli  (11.11.20 15:14:10 ~ 15:14:40) 
her çiğ et 5 derece ile 60 derece arasında bakteri üretir. ister buzdolabında olsun ister yanan tava içerisinde olsun. etin tamamı güvenli sıcaklık noktasına gelmedikçe üremiş olan bakteriler ölmez.

kıymada güvenli sıcaklık noktası 72 derecedir. ucuzundan bir adet yemek termometresi al, bilgi amaçlı bir tane köftenin içerisini ölç fikir edin. 72 dereceyi geçtikten sonra, zevkine göre rengine sululuğuna karar verirsin. 72 derece altı risktir.
  • krtkartal  (11.11.20 16:01:58 ~ 16:04:49) 
Yazılanlar ek olarak avrupa'da adamlar direk çiğ kıyma yiyor, çok da bi şikayetleri yok.

en.wikipedia.org
  • archmage mahmut  (11.11.20 17:11:02) 
@mahmut

almanya'da mett diye bir geleneksel yemek var, domuz kıymasının içine az soğan koyuyorlar bir de tuz ve biber sanırım, o şekilde çiğ yiyorlar ve bayağı yaygın batı taraflarında. domuz bir de...
  • bohr atom modeli  (11.11.20 18:11:51 ~ 18:12:28) 
o çiğ yenilen yenilen kıymalar, özel uretim anti bakteri kıyma. migrostan aldığın gibi değil.


  • tunaktunaktun  (12.11.20 06:50:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.