[]

Koronavirüs ölüm sayısı

covid19.saglik.gov.tr


Bu tabloya göre her gün 80 küsür kişi ölüyor. Hatırlıyorum da karantina döneminde bile bu kadar yüksek değildi. Korkunç değil mi?

 
Birbirinden farklı 3 vaka duydum. Vakalar şöyle: Kişi hastanede yatıyor. Teşhis covid19. Öleceği anlaşılınca tekrar test yapılıyor ve sonuç negatif olarak raporlanıp hasta taburcu ediliyor. 2-3 gün sonra ise vefat ediyor. Ölüm sebebi: Organ yetmezliği.

Yani 80 kişi falan değil gerçek sayı. Vaka sayısı da açıklanmıyor. Açıklanan hasta sayısı 2500 civarı. Muhtemelen günlük vaka sayısı 40 binin üzerinde.

Karantina döneminde 127 kişinin öldüğü oldu bu arada. Karantina döneminden daha çok değil şu an açıklanan sayılar.
  • himmet dayi  (11.11.20 14:05:57 ~ 14:06:47) 
O rakamlar karsilastirilabilme ozelligini tamamen kaybetmis durumda cunku hangi rakamin nasil verildigi pandemi suresince degisti. Bugun "kovid sebepli ölüm" olarak kayda gecmek icin anasinin nikahi sartlar var. Cogu gecmiyor. Eskiden boyle degildi. Ama test de daha azdi. Karmasik yani. Ama bugun icin su grafige bakalim:

pbs.twimg.com

Su anda istanbulda mevsim normallerine gore ortalamadan fazla 920 olum var. Yani sirf Istanbulda haftada ortalama 920 kisi normal trendlerden fazla oluyor. Sirf istanbul icin gunde 130 fazladan ölüm anlamina gelir bu. Butun Turkiye kirmizi nerdeyse su anda, turkiye'nin nufusuna bu olum fazlasina oranlarsan GUNDE yaklasik 600-700 kisi kovid sebepli ölüyor diyebiliriz. Bunlarin kimi evde karantinada inme gecirip oluyor sayilmiyor, kimisi pozitif oldugunu ogrenemeden testi sonuclanmadan ölüyor, kimisi hasta oldugundan suphelenmeden baska bir problemi tetiklemesi sonucu ölüyor (bir kismi da covid sebebiyle hastaneye gidip rutin kontrollerini yaptirmadigi icin daha cabuk ölüyor, covid olmadan yani). Kimisi her belirtiyi gosteriyor hastaneye gitmiyor / gidemiyor vs.

Izmir'den onceki gun gelen gunluk test pozitif sayisiyla da bir oranlama yapildiginda Turkiye'de su anda 40bin civari testi pozitif cikan (ama bakanliga gore hasta olmayan) kisi ve 600 civari ölüm var diyebiliriz gunluk. surreal ama durum bu.

Ve tabii ki, butun dunyada su andaki ikinci dalga ilk dalgadan cok daha agir geciyor. Doktor tanidiginiz varsa sorun, mart nisan su ana gore cennetti diyeceklerdir.
  • robokot  (11.11.20 22:46:46 ~ 22:52:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.