[]

NAS cihazı

Dosyalarıma farklı cihazlardan ve internetten erişebilmek için bir NAS cihazına ihtiyacım var. İnternette genellikle birkaç HDD için üretilmiş profesyonel ürünler görüyorum. Ben tek HDD ile router'a bağlı olarak kullanacağım. Husus hakkında bilgisi olan arkadaşlar iyi bir cihaz önerebilir mi?




 
asusun bazı routerlarda usb giriş oluyor. oraya bağlanan diskleri internete açabiliyor diye aklımda kalmış. eğer tek disk yetecekse bu da araştırılabilir.


  • sutlu nescafe  (11.11.20 12:21:28) 
@sutlu nescafe mantıklı görünüyor. bunu bir araştırayım


  • awkward aardvark  (11.11.20 12:22:46) 
Gerçek anlamda dosya saklamak için alıyorsanız en az iki HDD'li ve bunların ikiz olarak kullanıldığı bir modda almak mantıklı (RAID 1).


  • burfak  (11.11.20 14:13:16) 
@burfak depolamaktan ziyade erişmek asıl amacım. bilgisayarlardan biri üzerinde paylaşımlı klasör oluşturup kullanabiliyorum ama bunun için o bilgisayarın sürekli açık olması gerekiyor. bu da boşuna güç tüketimi, sırf hdd çalıştırmak için bütün sistemin çalışması vs. demek. bu yüzden ağa bağlı her cihazdan erişebileceğim daha basit bir şey arıyorum.


  • awkward aardvark  (11.11.20 14:31:31) 
farklı pc'lerden erişim hele ki ev dışında da erişim söz konusu ise, onedrive ya da google drive gibi bir cloud sistem hem daha ucuz hem de daha stabil bir çözüm olabilir.

Özellikle mi cloud sistemleri istemiyorsunuz?
  • cursor  (11.11.20 14:50:21) 
@cursor dosyalar fazla büyük olduğu ve eş zamanlı olarak sık sık editlemem gerekebildiği için bulut yavaş kalabiliyor. zaten isp'nin de her zaman stabil hizmet sağlamasını beklersek, ohoo :)


  • awkward aardvark  (11.11.20 15:11:07) 
usbli keenetic omni modem al usbden hdd yi tak. ftp protokolünü modem arayüzünden hddye ata modem içerisinde gelen keendns servisini aktif et, sana verdiği ssl' li statik adres ile dünyanın her yerinden hddye eriş. ip adresin değişse bile keendns'in sana verdiği statik adres değişmez.

usb hddyi ftpye bağlamak için;
help.keenetic.com

keendns servisini modem üzerinden tek tıkla yapabilirsin dökümana gerek yok.
  • krtkartal  (11.11.20 16:20:22) 
@krtkatal benim bağlantı dsl olmadığı için bunu mevcut modemime access point olarak bağlayıp kullanmam mümkün olur mu?


  • awkward aardvark  (11.11.20 16:28:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.