[]

toyota corolla hybrid buzlanma uyarısı

arkadaşlar öncelikle tahminlerinizi değil, net bilginiz varsa onu söylemenizi rica edeceğim, çünkü bu sefer tahmini ben de yapabiliyorum, emin olmak istiyorum.

araç 2019 model toyota corolla hybrid. son günlerde, ankara'yı bilenler için anlatayım, konya yolu'ndan gölbaşı istikametine giderken, oran köprüsünün altından geçtikten sonra araç bip bip bip öterek ekranda "yol buzlu olabilir, dikkatli olun" şeklinde uyarı veriyor, biraz sonra da uyarı kayboluyor.

hava 4-9 derece arası. yol buzlu değil, ıslak değil. araç kaymıyor veya kayma eğilimi göstermiyor. lastik havaları tamam. ama sensörlerinden bir tanesi yolun buzlu olabileceğini düşünüyor. benim sorum, hangi sensörden ne gibi bir bilgi alıyor da bunu düşünüyor?

ön camda, aynanın altında bir kamera var, şerit takibi, çarpışma önleme vs için. dedim acaba yol sisli, kameranın önünde görüş kaybı oluşunca yolda da buzlanma olabileceğini mi düşünüyor, ama sis de yok.

ek bilgi vereyim. bu bahsettiğim oran köprüsüne biz kendi aramızda "iklim değişikliği köprüsü" deriz. çünkü orayı geçince gerçekten iklim değişir. günlük güneşlik ankara'dan gelip köprüyü geçince kar başlar mesela köprüden sonra. öyle bir köprü.

kullanım kılavuzunda bu uyarıyla ilgili bir şey bulamadım. siz biliyor musunuz?

 
arabanın sıcaklık göstergesi 4 derece ve altına düşünce otomatik olarak buzlanma uyarısı verir.


  • reanarchy  (11.11.20 08:52:21) 
Reanarch +1. Herhangi bi sensör, ekstra bi özellik falan arama yani. 4 ve altındaki derecelerde otomatik çıkar o uyarı.


  • antihero  (11.11.20 11:03:47) 
Skodalarda da var o uyarı. Yukardakilere +1


  • sutlu nescafe  (11.11.20 11:18:56) 
hanim arabada da sabah erken saatlerde buzlanma riski diyormus; servise sorduk 3 derece ve altinda o uyari olur demisler


  • sweetoffice  (11.11.20 11:50:26) 
fiat otomobillerde de var ve 3 derece ve altina dustugunde otomatik cikan bir uyari


  • exlibris  (11.11.20 12:11:12) 
belirli bir sıcaklık altına düştüğünde çıkan standart bir uyarı olabileceği bizim de aklımıza geldi. lakin araç bu uyarıyı yaparken biip biip biip diye ötüyor.

giderken bir araba biip biip biip diye ötüyorsa bence bir şey olmuştur da o yüzden ötüyordur diye düşünüyorum. yani benim mantığım, ötmek bir acil durum ikazıdır, bir şey olmuştur da o yüzden ötüyordur diyor. sıcaklık düştü diye araba öterek uyarı verir mi yahu? sıcaklık düşünce uyarması değil ama uyarırken önemli bir şey olmuş gibi ötmesi saçma değil mi? yakıt biterken bile bile sadece görsel uyarı verip ötmeyen araba, sıcaklık düştü diye niye çok önemli bir şey olmuş gibi çıldırıyor?

başka standart uyarıları da var, örneğin araba ilk çalıştırıldığında orta ekranda "sürüş güvenliği için arabayı sürerken ekranla oynamayın" gibi bir şey de yazıyor ama biplemiyor. belli yani standart uyarı olduğu.
  • kibritsuyu  (11.11.20 12:27:51) 
skoda ötüyor.


  • sutlu nescafe  (11.11.20 12:34:50) 
VW'de de yanlış hatırlamıyorsam hava 4 derecenin altına düşerse bipleyip ekranda uyarı işareti çıkıyor.


  • reactionic  (11.11.20 12:36:04) 
seat'ta vardı bu, anlık değişimlere de tepki verebiliyor. sorun değilmiş gibi görünüyor.


  • cliquot  (11.11.20 12:37:08) 
şurada rav4 için aynısından bahsetmişler.
www.rav4world.com

bu arada dediğinize katılıyorum, başka hiçbir şeyde biplemeyen arabanın sıcaklık düşünce çıldırması ilginç tabii. hibrit araçların pillerinin aşırı soğukta daha kötü performans gösterebildiğini okumuştum, belki bununla alakası da olabilir.
  • gkhncnzdgn  (11.11.20 12:51:03 ~ 12:55:21) 
Sesli uyarı vermesi de standart zaten.


  • antihero  (11.11.20 17:45:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.