[]

ne olacak bu 20 yaş dişi

sağ alt 20 yaş dişim. fazla bir ağrı yapmıyor ama yarım yamalak çıktı, çıkarken oradaki diş etini de kaldırdı. sürekli oraya yiyecek kaçıyor. fırçalayarak çıkmıyor. anca kürdanla falan dürtüklemek gerekiyor. bu yüzden de tik oldu, dilim sürekli orayı kurcalıyor.

çektireyim gitsin dedim. panoramik röntgen çekildi. doktor şüphelendi, oradan bir de tomografi istedi. benim kendi doktorum da, cerrah da baktı dedi ki sinirler tam 20 yaş dişinin köklerinin arasından geçiyor, biz bu dişi alırız, ama alırken sinirlere zarar verirsek alt çenenin sağ tarafının motor fonksiyonları çalışır ama anestezi yapılmış gibi uyuşuk kalır ve düzelmez, kararı sen ver. e öyle diyince ben de vazgeçtim. ama çok da rahatsız ediyor be abi.

hiçbir yolu yok mu bunu sinire zarar vermeden almanın? çok mu riskli bir iş bu?

 
bence çok çok iyi bir çene cerrahına gidip bu durumu teyit ettirin. ilk kez böyle bir şey duyuyorum.


  • makarnavodka  (10.11.20 22:04:43) 
Konumu önemli. Sinire zarar vermeden alınma igtimali var tabii. Ama kesinlikle iyi biri şart. Geçici de olsa hasar olma riski var.

Dişeti kesilmesi de söz konusu. Sizin rahatsızlık oysa sadece. Lazerle koterle vb kesilip dişin üstü açılabilir. Geçici ama çözüm.
  • bir ileti paylastim  (11.11.20 00:49:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.