[]

(acilinden) Elektrikli Ocak Almayı Düşünüyorum Ama

Hanımlar ve kulllanan arkadaşlar, Elektrikli ocak almayı düşünüyorum. Süre ayarlama işi ve temizlenmesi çok güzel duruyor ama satıcı kişisi buna uygun tencere tavanız olması gerekir dedi. Bilgisi olan var mı? yani bu ocağı aldığımızda tencere tava setini mi yenileyeceğiniz?




 
Aliminyum, bakır ve cam olmuyor. Sadece çelik, yani demir malzeme.


  • John Bloor  (10.11.20 16:16:32) 
Hocam ben hiç sevmiyorum elektrikli ocağı. Bizim yemek sistemine de pek uymuyor pilav filan hep yapışıyor (ya da ben alışık değilim)


  • lcha  (10.11.20 16:36:36) 
Elektrikli ocak ğek kullanışlı değil. Ateşin harını ayarlayamıyor insan, ne pilavın pilav olur ne çorban çorba ne etin et. Bence normal ocak al. Ufak ocaklar da var.


  • 1bir1bir1  (10.11.20 16:38:12) 
Elektrikli değil de indüksiyonlu ocaktan bahsediyorsun sanırım, öyle mi?


  • michael_knight  (10.11.20 16:43:26) 
Yani yurtdışına yerleşince haliyle her evde bu var diye kullaniyorum.
Açıkçası bazen ateş olsun istiyorum çünkü sıcaklığı ayarlamak farklı (kisik/orta ates misal neresi?)

Ama boost olayi var vallaha çok hizli sekilde su falan kaynatir misal.
Onun dışında bir suru et yaptim, dutch ovenda pisirdik hic sorun yasamadik. Esim de sürekli pilav yapar gene sikinti yok.

Tek sikinti; bir yerini catlatirsan ortadan ikiye catliyor. Bir ucuna bir şey dustu yarim cm çatladı. Iki güne o uçtan capraz uca kadar gitti o çatlak.

Temizligi kolay, pişirme vs hic sikinti yok ama kirilmasi etmesi riskli.

Bu arada evet; indüksiyon diye geciyor. Ona dikkat etmeniz lazim. Cok eskiyse elinizdekiler degistirmek zorunda kalabilirsiniz.
  • logisticsmanager  (10.11.20 16:45:18) 
Normal elektrikli ocaklar var, yuzeyi isiniyor, herhangi bir tava tencere kullanilabilir. Bunlarin isinmasi uzun suruyor, ve yzuey sicak kaldigi icin mesela kisik atese almak istediginde, ayari dusurdukten bikac dakika sonra ancak dusmus oluyor.

Enduksiyon ocaklar ise belli tava tencereyle calisiyor, mesela su falan kaynatmak istediginde asiri hizli kaynatabiliyor, tava falan hizli isiniyor et muhurlemek icin. Ayni sekilde yuzey de isinmadigi icin hizli sogutulabiliyor (Yuzey yine sicak kaliyor tabi tava direk yuzeyde oldugu ve tava isindigi icin. Bence cok verimli bunlar. Gaz da elektrik de enduksiyon da kullandiktan sonra benim tercihim enduksiyon.

Pisirmek icin gaz iyi de olsa (kontrol vs), temizligi cok mesakatli. Enduksiyon dumduz yuzey, soyle bir geciyorsun sabunla vs.. tertemiz oluyor.
  • mirafiori  (10.11.20 19:45:48 ~ 19:47:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.