[]

Aylık lens vs günlük lens

Son dönemlerde aylık lenslerimi günlük lens gibi gece yatmadan çıkardigim icin acaba günlük lens kullansam daha mantıklı mi diye düşünüyorum. Sizin tavsiyeniz ne olur. Günlük kullanırsam solüsyon da almam herhalde ama hijyenik olur mu bilmiyorum. Her Gece çıkarırdigim halde aylık lens almaya devam etmem mantıklı mi?




 
hocam aylık lensi yanlış anlamışsın, aylık lens de olsa geceleri çıkarman gerekiyor. sadece kullanım süresi daha uzun. benim göz doktoru geceleri çıkarmıyorum diye fırça kaymıştı. bi sabah gözünü açamazsın diye de korkuttu. hangi lens olursa olsun geceleri gözünde kalmamasına dikkat et


  • cowboy  (10.11.20 06:55:32) 
Yaani, gerçekten aylık olsa bile 1 ay boyunca gözümde yabancı madde ile dolaşmak istemem.


  • trixi  (10.11.20 09:40:42) 
Bizim millet lens kullanmayı öğrenemedi bir türlü.

1-Uyurken, yıkanırken, denize girerken lens çıkarılır.
2-Lens kullanmadan önce eller mutlaka yıkanmalı ve sonrasında eller havlu ve kuru peçete ile kurutulmalıdır. Ardından eller hiçbir yere sürülmeden lens takılmalıdır.
3-Lens çıkarma işleminde de takarken gibi eller yıkanmalıdır.
4-Aylık lensler de sabah takılıp akşam çıkarılmalı, lens kabındaki solüsyon her kullanımda değiştirilmelidir.
5-Bu konuda herkesin rutini farklı ama ben çok şeklini denedim en uygun olanı; makyajdan önce lensi takıyorum, makyajı silmeden önce lensi çıkarıyorum.

Ben şahsen eğer dışarı çıkmıyorsam lens takmıyorum evde, gözlükle takılıyorum. Dışarı çıkarken lens kullanıyorum. Eve gelir gelmez ilk işim maskeyi atıp el yıkamak sonra lensi çıkarmak. Böyle olunca zaten uyurken lensi unutma gibi bir şey olmuyor.
  • Hallegadola  (10.11.20 09:47:52 ~ 09:48:57) 
bana yeterince fırçalanmışsınız gibi gelmedi :) netleştirmek için tekrar ediyorum. aylık lens demek 1 ay boyunca gözünüzde kalabilir demek değil. ne olursa olsun geceleri, denizde ve duşta çıkarmak üzere 1 ay kullanabilirsiniz demek. günlük lens de lensin ömrü bir gün demek. ben linklemicem ama google'a bi "sleeping with contact lens" yazın. eğer mideniz sağlamsa bir bakın görsellere. hassas biriyseniz bakmayın. demek istediğim o ki, lensle yatıp gözünüzden olmayın mazallah. ayrıca, günlük lens birçok açıdan aylık lense göre daha dezavantajlı bence. hangi lensi kullanırsanız kullanın, evdeyken veya takmanız gerekmediğinde lens kullanmayın. uzun süreli kullanımda kuruluğa, korneada incelmeye vb aksiliklere yol açabilir.


  • hazen  (10.11.20 10:25:27) 
aylık lens olayını yanlış anlamışsın +1


  • ruby elixir  (10.11.20 12:53:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.