[]

İnterneti Kaçak Kullananlar?!

Selamlar herkese,

Bir arkadaşımın kotası ışık hızıyla 5 gün içerisinde bitti. Bir baktık ki 5-6 günde 135 GB üzeri bir harcama söz konusu, ancak evde o kadar kullanan yok, zaten iş güçten dolayı evde pek kimse yok. Türk telekomu aradığımızda modeme bağlı 10 cihaz olduğu söylendi. Halbuki modemin arayüzünde 3 cihaz bağlı gözüküyordu. Türk telekomdakiler hangi cihazların bağlandığını söyleyemeyeceklerini bildirdiler, çözüm için ise sadece şifre değişikliği önerdiler. Şifreyi iki defa değiştirmemize rağmen 25 GB üzeri ek harcamanın daha yapıldığı görülüyor. Ne yapmamız lazım? Modemin arayüzünde 10 kullanıcı göremedim, telekomdaki kişi yetkili olmasa uyduruyor diyeceğim. Kaçak bağlantı olsa dahi, 10 cihaz nereden nasıl çekebilir ki? Yan odadan düzgün çekmiyor duvar var diye, alt kat üst kattan nasıl iyi çeksin, zaten hızı düşük bir internet. Aydınlatırsanız sevinirim, gerçekten anlayamadım çünkü. Teşekkürler.


 
wps özelliği varsa kapatın. wps üzerinden bir açıkla şifre kırılabiliyor. cep telefonu bile yeterli.


  • sutlu nescafe  (09.11.20 20:12:04) 
-wps özelliğini kapat
-bazı modemlerde tek cihazdan birden çok wifi oluşturulabiliyor onları kontrol et (zamanında kaldığım yurtta yapmıştım bunu)
- belli insanlar kullanıyorsa mac adreslerini beyaz listeye ekle geri kalanı şifreyi bulsa bile giremez.
  • nahtoderfahrung  (09.11.20 20:15:57) 
Wi-fi şifresini değiştirin.

Modem arayüz şifresini değiştirin.

Yapabiliyorsanız mac filtresi oluşturun. Modem modeli + mac filtresi diye araştırın.
  • inheritance  (09.11.20 20:24:55 ~ 20:28:45) 
Wi-fi ismini değiştirmeyi deneyin. Hatta ismi komple gizleyebilirsiniz.


  • inheritance  (09.11.20 20:26:50 ~ 20:30:26) 
anlık bağlı cihazları görürsünüz ama daha önceden bağlanmış cihaz o anda listede çıkmayabilir. bu işi yapan gece 2 ile sabah 6 arası bağlanıp kullanıyordur mesela.
genelde ip alan cihaz listede 24 saat tutulur. modemin içindeki kota sayacına bir bakın.

- wifi şifresi + modemin admin şifresini değiştirin.
- wps iptal
- kablosuz ağ adını değiştirin ardından da gizli yapın.
- kullanılan cihazların mac idlerini ekleyerek mac filtrelemeyi aktif hale getirin.
  • orpheus  (09.11.20 21:23:40) 
wps'i kapattık, çözüm olmadı.
evdeki bir macbook çekiyor gibi tüm datayı, ancak öyle bile olsa türk telekomdaki kişi neden 10 kişi bağlı dedi, anlamış değilim.

  • coldwind  (09.11.20 23:11:11) 
Yani baska biri bagli degilmis, siz mi kullanmissiniz o kadar interneti?


  • ahm1  (10.11.20 00:36:23) 
Ya mac adres filtrelemesi yapıp o 3 cihazı onay listesine ekleyin ya da ağı gizleyip modem adını değiştirip kullanın fakat ağı gizleseniz dahi bazı sinyal alıcı program ve usb wireless adaptörlerle görülüyor rahatça.

En garantisi mac adres filtresi. Onun dezavantajı da eve gelen misafir wifi kullancaksa modem arayüzüne girip eklemekle uğraşmak, mac adresini bulmak vesaire.
  • Unde bach canim  (10.11.20 02:32:56) 
@ahm1 macbook'un icloud senkronizasyonu çekmiş tüm datayı, nasıl yapmış anlamadım. 150 gb'lık bir veri de yokki hiçbir yerde. yazık oldu.


  • coldwind  (10.11.20 21:17:57) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.