[]

Jant Üzerinde Giden Lastik

Bugün sabah arabayı park ettiğim yerde sanırım arka lastiklerden birisine çivi girmiş ve lastiğin havasını tamamen indirmiş. Akşam arabaya binince fark ettim, yaklaşık 1 km mesafedeki lastikçiye götürüp orada tamir ettirdim lastiği ama bu mesafeye kadar lastik hiç havasız, jant üzerinde gitti. Tamir eden elemana sordum jant üzerinde geldiği için lastik kesilmiş olabilir mi diye ama yakın mesafeden geldiğim için sorun olmayacağını söyledi. Yine de emin olamadım, 1 km boyunca kesilmiş olabilir mi lastik ?

Lastikler kışlık ve tamir ettikten sonra yaklaşık 10 km boyunca eve kadar sorunsuz geldim ama hiç olmadık bir zamanda sorun çıkarabilir mi diye merak ediyorum. Yoksa lastiklerin kısa mesafede jant üzerinde gitme toleransı var mı ?

Lastiğin markası önemli mi bilmiyorum ama Petlas.

 
Lastiğin markası önemli ve petlas dandik bir lastik. Ama 1 km'den (eğer hızlı gitmediysen :) ) bir şey olmaz. Ben 3-4 km gittiğimi hatırlıyorum. Bir şey olmamıştı. Yine de bir dahaki sefere lastikçiyi ara o geliyor zaten. Bir de stepne yok muydu araçta?


  • himmet dayi  (09.11.20 19:21:33) 
Yüzde yüz emin değilim ama sanki galiba stepne lastik bu durumlar için var. Yani şoförüm diyen kimse o şekilde binip de gitmez zannediyorum ama ne alaka ehliyet sınavında lastik değiştirmeden soru çıkmıyor diyen de kendince haklı. Şüphesiz lastiklerinizin bir gün aniden yarılıp yarılmayacağını bugünkü ve o günkü hava sıcaklığı belirleyecektir.


  • ycm  (09.11.20 19:22:59) 
stepnesi olmayan arabalar da var uzun senelerdir. hafif olsun diye araç (aslında biraz da maliyet kaygıları) salıyorlar arabayı tamir kiti ile.

böyle durumlarda bence kaskodan çekici falan çağırmayı düşünmelisin. jantta problem olabilir bir ihtimalle.
  • rain when i die  (09.11.20 19:50:50) 
Bi tane manuel veya çakmakla çalışan pompa bulundurun. Ya da sağdan soldan bulun. Lastiği şişirip öyle gidin lastikçiye. Ya da lastikçiyi arayın, pompayla gelip şişirsin, sonra birlikte dükkana gidin. Stepneyle krikoyla uğraşmayın.


  • kibritsuyu  (09.11.20 20:10:40 ~ 10.11.20 10:42:44) 
Tamamen boşalmış lastik artık janttan ayrılacağı için pompa ile şişirilemez. Ani basınçlı hava vermek gerekir, bu da lastikçinin sahip olduğu bir donanım, el ya da elektrik pompası ile olmaz o isler. Tamamen inen lastik, stepne ile değişir.

Jant üzerinde gidildiyse, yavaş ya da hızlı gitmenin önemi yok. Yoldaki çıkıntılar janta, oradan lastiğe vuracak. Havasız kullanılan lastiğin iç duvarları kavrar. Lastik söküldüğünde içinden lastik talaşı çıkmış olmalı bir iki avuç.

Bu durumda lastik yan duvarlarının çeperi incelir, yükte yarılma yaşanabilir.

Ayrıca lastik tavanında çelik teller olur, havasızken köşelenerek dönen lastiklerin bu celik telleri deforme olur, kırılır.
  • rezilrusfaadam  (09.11.20 20:23:55) 
benzinciden alacağın 100 liralık ufak bir elektrikli pompa ile lastiği şişirip gidebilirdin. boş lastik şişirilemez yazılmış da. kendi aracımda janttaki eğrilik nedeniyle 2-3 günde bir lastik sıfıra kadar (janta oturacak şekilde) iniyordu.
gayet dandik pompayla 10-15 dakikada benzinciye götürecek kadar şişiriyor sonra benzincide havasını tamamlıyordum. bu işlemi belki 10 defa yaptım. sonra jant düzeltildi vs sorun kalmadı.

lastikçiye aldırma o lastik içinde mutlaka hasar oluştu. yanakları dengesiz ve keskin bir yük ile katlanmaması gereken bir formda (jant kenarı) ezdin.
  • orpheus  (09.11.20 21:31:43 ~ 21:32:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.