[]

Ders calisma yönetimi hk soru.

selamlar dostlar,
6 aydir makinist egitimi aliyorum. 1 ay bounca temel ders aldim yaziliyi verdim ve kazandim. Fakat evde dosyada yazanlari tekrar yazarak calistim dersimi sonra bol bol okudum. 18 Aralik da ise daha zor olan 5 ay boyunca ders gördüm bir yazili yazacam *son yazili* ama bunlarin hepisi yazarak ögrenmek istemiyorum... varmi bir cözümü ? Ilk yazili neyse ince bir dosyaydi yazarak ögrendim ama bu dosya 5 kat daha fazla. Sirf okumakla kafaya alirmiyim bunlari ?



 
ben fakültede sınavlara çalışırken önce kitaptan okurdum sonra önemli yerler için ufak ufak notlar alırdım.ardından çalışmam bitmeden tekrar baştan okurdum ve notlara bakardım.

ertesi gün ise dün okuduğum yerleri tekrar baştan okurdum sonra kitabın ileri kısımlarına devam ederdim.
  • drako  (09.11.20 16:32:19 ~ 16:32:32) 
biraz bireysel bir konu, ama ben kendim yazarak tekrar etmeden anlamadığımı fark etmiştim üniversitedeyken. O zamana kadar daha çok okuyarak anlamaya çalıştım. Hatta ilk sınavdan kalmıştım okuyarak anladığımız zannederek.

Sen de yazarak anladığını fark ettiysen, evet, yaz.
  • burfak  (09.11.20 17:18:16) 
Ogrenmek bireysel bir konu, kimi yazarak kimi dinleyerek kimi okuyarak kimi anlatarak ogrneyor. Benim sinav esnasinda bile "haaaaaa bu bu yuzden mi boyle oluyormus yaaa" dedigim oldu.

Ancak bence herkesteki ortak nokta konuyu 5 yasinda cocuga anlatabilme kabiliyeti. Eger uzerinde calistiginiz bir konuyu 5 yasinda bir cocuga anlatabilecek hale gelmisseniz, o konuyu ogrenmissinizdir.

Daha hizli ogrenmek icin konuyu ufak parcalara bolmeyi deneyebilirsiniz (kitabin icindekiler kismi gibi). O parcalarin birbirleri ile olan iliskilerini ogrenmeyi deneyebilirsiniz belki.
  • taurina  (09.11.20 23:21:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.