[]

İnternette kimliğinizi ifşa ediyor musunuz?

Mesela burdaki veya sözlükteki nick'lerinizden gidelim.reel hesabınıza yönlendirecek paylaşımlarınız oluyor mu? Gerçek isimlerini zi paylaşıyor musunuz mesela. Ben asla paylaşmam.artık cesaretsizlik mi, paranoya mi, güvenlik mi adını siz koyun.ama bazı insanlarla internet arkadaşlığı'm çok ilerliyor ve adımı bile doğru söylememiş, yaşımı genelde 1 2 yaş büyüttüğüm için yalancı durumundayım ve pişmanlık duyuyorum. Bir yandanda internet arkadaşlıkların'a zaten güvenmiyorum ama o kişi bana karşı dürüst davranmış offf yaa ne'zaman kendime netizen 1 kimlik oluştursa'm böyle vicdan azabı çekeceğim iyi niyetli insanlar çıkıyor karşıma.




 
Buradan gerçek kimliğimi söylediğim çok güzel insanlar oldu


  • kisa  (09.11.20 00:06:19) 
ben de etmiyorum, ismimi soranlara gerek yok demişliğim çoktur. bu demek değil ki yalan söyleyeceğim. paylaşmak istemiyorum diyeceksin olacak bitecek, yalan söylemek çok saçma. arkadaşlık ilerlerse -ki bu da genelde reelde görüşmeye tekabül eder- o anda söylenir. bence senin durumun kimliğini saklama ihtiyacından çok olmadığın biri gibi davranma hissi gibi ama çok da sallamayayım şimdi.


  • Bruce  (09.11.20 00:06:39 ~ 00:07:29) 
İsmimi değil de soyadımı herkesin bilmesine gerek yok düşüncesindeyim.


  • secretname  (09.11.20 00:18:29) 
burada bir kaç kez adımı yazmıştım ama özellikle belirtme durumu olmadı. "reel hasap" dediğiniz sosyal medya hesabıysa; sözlük dışında kullandığım bir sosyal medya yok.

beri yandan steam hesabım adsoyad şeklinde, pek bir sorun yaşamadım.

hatta "sözlükte mahlasını adsoyad yapacaklar için tek seferlik mahlas değiştirme hakkı veriyoruz." deseler kabul edebilirim.
  • late viper  (09.11.20 00:30:46) 
Ifsa etmiyorum ama saklama geregi de duymuyorum.

Nickimden de anlasiliyordur zaten :)
  • brkylmz  (09.11.20 00:40:41) 
Durduk yere ifşa etmiyorum ama gerek burdan gerekse sözlükten birine mail yoluyla bir şey göndermem/almam gerekiyorsa şahsi mail adresimi veriyorum ya da oradan mail atıyorum. Dolayısıyla adım soyadım ifşa olmuş oluyor. Bunun dışında duyuru vasıtasıyla tanıştığım birkaç kişi mevcut. Onlar zaten kim olduğumu biliyorlar artık.


  • himmet dayi  (09.11.20 00:44:31) 
özel mesajdan muhabbeti ilerlettiğim ya da telefonun numarasını alıp konuştuğum insanlara söylüyorum. ha entrylerimden ifşa olur muyum bilmem ama beni bilen biri birkaç entryime denk gelse ben olduğumu tahmin edebilir :) çok da umrumda değil ifşa olup olmamak. suya sabuna dokunmayan, kendimle alakasız şeyler yazıyorum nasılsa. 2-3 ayda bir eski entrylerime bakıp kişisel ya da duygusal bulduğum şeyleri zaten kendim kaldırıyorum. ama sinirlenip yazıp yazıp sonra aman ifşa olmayalım diye kenarda tuttuğum şeyler var.

onun dışında diğer sosyal mecralarda bolca fake ve kendi kimliğimle açtığım hesaplar mevcut. 4 senedir internetten yeni insanlarla tanışmadım ama 5-6 sene hatta 8 önce tanıştığım insanlarla iletişim halindeyiz. hayatımızın bazı önemli kararlarını birbirimizi etkileyerek aldık, maddi manevi çokça yardımımız oldu genç yaşlarımıza rağmen.
  • black holes in the sky  (09.11.20 00:45:16) 
sozluk, gizli olmak zorunda oldugumuz bir yer degil.

bu kadar paranoyak olmani anlayabiliyorum. ulkenin her turlu sapigi var. ancak madem yalan soyleme sonucu sikinti yasiyorsun, en azindan ismini dogru soyleyebilirsin. diger ayrintilari da paylasmazsin. samimilesince paylasirsin. ben istemedigim kisilere isim, yas ve sehir bilgisi vermiyorum.
  • batlegolas  (09.11.20 01:33:45) 
Ben çok dikkat ediyorum adımın soyadımın görünmemesine.


  • armagan abanuz  (09.11.20 01:34:42) 
Gerekirse soyluyorum ama nadir. Ismimi soylerim, aslinda soyismimi de soylerim su an cunku esimin soyadi ve sosyal medya hesaplarimda gecmiyor. Kizlik soyadim yaziyor o yuzden bulamazlar sosyal medya hesaplarimi da


  • matilda  (09.11.20 01:37:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.