[]

Ethernet kablosu uzatma aparatı hızı etkiler mi?

arkadaşlar selam. fiber internet var evde ama duvardan gelen modeme giren ethernet kablosu çok kısa, modemin olduğu yer de bilgisayara uzak olduğundan tam randıman alamıyorum wifi'dan. modemi pc'nin yanına almak için aşağıdaki linkteki aparatı alıp kablo ekleyesem internetin hızını etkiler mi? yavaşlama olur mu?

not: ethernet kablosunu direkt modemden pc'ye uzat diyecekler için: ethernet kartım arızalı malesef.

www.trendyol.com

 
bence direkt uzun kablo al. aparat etkiler muhtemelen.


  • jelly bear  (08.11.20 13:29:02) 
teorik olarak her bağlantı, her uzatma bir kayıp yaşacaktır ama tüm kabloların ve cihazların düzgün/kaliteli olduğunu varsayarsak, eve gelen fiber internetin hızını etkileyecek bir şey olmaması lazım. kablolar ve cihazlar 10bin mbit iken, bağlantınız maksimum 10mbittir.

öte yandan başka bir önerim var. ethernet kartınız arızalı ise usb'den bağlanan ethernet girişlerinden alın ve modeme kablo ile bağlanın. kablo her zaman wifi'dan güçlüdür. kesin.
  • co2s2  (08.11.20 13:31:31) 
bunu soyleyebilmek icin internet hizini, kullandigin kablolarin destekledigi maksimum hiz vs bilmek lazim. paylastigin linkte 10Gbps'e kadar destekledigini soyluyor. eger bu dogruysa herhangi bir etkisi olmaz. ne senin internetin bu kadar hizli ne de muhtemelen modemin ve bilgisayarin 10Gbps'lik Wi-Fi standardi destekleyebiliyor.


  • crucio  (08.11.20 13:47:11) 
hocamlar şimdi şöyle.

aletin ethernet kartı arızasını çözdüm, ethernetten bağlanmak istiyorum modemin yerini değiştirmeden.

2 adet uzun kablom var hali hazırda. ikisini birleştirince anca uzanıyor modemden pc'ye. kabloların biri baya kaliteli ve yeni cat6 kablo, diğeri eski cat5 kablo. elektrikçiye gidip ikisini birleştirip tek kablo mu yaptırayım yoksa aparatla mı uzatayım yeni olanı ziyan etmemiş olurum ilersi için?
  • inancsiz deve  (08.11.20 13:50:59 ~ 13:51:30) 
pardon 2'si de cat6 imiş şimdi baktım


  • inancsiz deve  (08.11.20 14:04:05) 
Etkiler. Ama siz fark bile etmezsiniz . Şirketlerde duvarda cat kablo girişleri var (data prizi) benzer mantıkla çalışıyorlar.

Fakat şunu unutmayın. Kabloların ve aparatın oynamaması lazim . Güzel sabitlerseniz sorun olmaz.
  • ycaycayca  (08.11.20 14:09:25) 
fark edilmeyecek bir fark yaratır dedi aynı aparat için bir teknisyen.
Bu adamın asıl işi, kablo çekmek. Daha iyisi, kabloları birbirlerine tek tek bağlamak dedi, ama onu da düzgün yapma ihtimalin daha az, bu aparat ile arka arkaya birkaç tane kullanmazsan fark etmezsin dedi.

Bence 200mbit internet filan kullanmıyorsanız hiç düşünmeyin, alın gitsin.
  • burfak  (08.11.20 20:12:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.