[]

I am looking forward to working in the same project as/with Mr. Johnson.

1.I am looking forward to working in the same project as Mr. Johnson.
2.I am looking forward to working in the same project with Mr. Johnson.

Hangisi gramatik olatak doğru?

 
1. sinde johnson sabırsızlandığı gibi ben de sabırsızlanıyorum anlamı var, ikincisinde johnsonla aynı projede olmaktan sabırsızlanıyorum anlamı var.

ikisi de doğru anlam farklı.
  • jelly bear  (08.11.20 12:48:09) 
eğer demek istediğin mr conson ile birlikte yan yana çalışmak gibi bir şey ise anlamı güçlendirmek açısından withten önce alongside da ekleyebilirsin.

ben eklerdim yani amacım o olsaydı.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.11.20 13:07:29) 
ikinci dogru.


  • baldur2  (08.11.20 13:14:20) 
2 doğru.


  • hazen  (08.11.20 13:14:21) 
with


  • co2s2  (08.11.20 13:33:44) 
ben de jelly gibi anladım.

1.si aynı projede çalışmaya mr.johnson gibi ben de sabırsızlanıyorum.
2.si mr.johnson ile aynı projede çalışmaya sabırsızlanıyorum.

ikincisini söylemeye çalışıyorsundur diye tahmin ediyorum.
  • syozkn  (08.11.20 13:42:49) 
'johnson gibi' demek için 'like' olması lazım. 'as' burada o anlamı vermez. kaldı ki 'i am looking forward..' kalıbı da, son cümle olarak kullanılacak bir temenni cümlesi 'johnson gibi' vs bir şeyler söylenecek yer değil. o cümleyi başka şekilde kurmayı tercih edersin.


  • co2s2  (08.11.20 15:07:46) 
Ben "Mr.Johnson ile" anlamı için sormuştum. "The same"den sonra normalde "as" geldiği için bu örnekte hangisi gelir diye sormak istedim.


  • nerobianco  (08.11.20 16:26:02) 
The same'den sonra as geliyor ama burada project gelmis gordugun gibi

Senin dedigin su:

My project is same as mr Johnston's project.
  • baldur2  (09.11.20 02:25:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.