[]

ShutterStock ve benzrleri hakkında blgisi olan?Foto yükleme,para kazanma vs

Arkadaslar selamlar
4 yıl önce canon 650d mi sırtıma alır , sokakları,sehirleri , insanları çekerdim
bir sürü de fotoğrafım birikti
Cektiklerimi cok beğenir cevrem, ama artık işsizlik vs makine mi de sattım, gezebilecek maddi imkanım da yok

Bir kac kişi dedi ki, ShutterStock a yükle, fotoğraflarını satın aldıkca para kazanırsın

Nasıl yapayım bunu, deneyen para kazanan şunu yap şunu yapma diyen var mıdır
İnternetten yazanlara da baktım da ,kafam karıstı sadece
Cok cok iyi olur bu sürecimde, fotoğraflarımın ufakta olsa gelir olarak dönmesi:/

Cok tesekkürler

 
Gettyimages'dan para kazanan duydum. Envato'da da şansınızı deneyin. Klişe olsa bile sade, iyi ışıklandırılmış ürün ya da iş ortamı fotoğraflarının satma ihtimali epey profesyonel olmadığı sürece manzara fotoğraflarının satma ihtimalinden daha fazla. Deneyin tabi şansınızı.


  • zihua  (08.11.20 12:28:00) 
İşin hem üretici, hem de tüketici tarafındayım. Evet stoklardan güzel gelirler elde edilebilir. Ama sıfır da çekebilirsiniz. Önemli olan tüketicinin beklentilerini karşılayabilecek içerikler üretmek.

Yoksa fotoğraf değeri yüksek çalışmaların hiç satılmama ihtimali de var.
  • msb  (08.11.20 15:13:30) 
bildiğimiz manada sokak fotoğrafçılığından bahsediyorsak "sokak fotoğrafı" olanlardan çok bir beklentin olmasın. "sanatsal" değeri olsa bile stok foto işi yazıyı görselle destekleme alanı için kullanılıyor. yani birinin yalnızlık temalı bir öyküsü için senin sokakta çektiğin bu temaya uyan fotoğraf iş görür ama bu tarz bir ihtiyaç çok olmuyor. olursa bile ucuza koyman lazım ki satın alınsın. denemekten bir şey kaybetmezsin eğer fotoğraflarında aranda duygusal bağ yoksa, ne satsan kardır neticede.

portrelerden emin değilim ama orada şu sorun olabilir. fotoğrafını çektiğin kişinin buna rızasının olması lazım bence. çekmene izin vermesi bunu ticari olarak satıp yayabileceğin anlamına geliyor mu bilemem. mesela böyle bir portreyi biri aldı, zaytung'da komik bir haber için kullandı. sen o pozu 5 sene önce geyiğine çekmiştin, adam kendi fotosunu gördü ve zaytung'a dedi ki "benim iznim yok bu fotodan, kaldırın". zaytung mağdur olacak o zaman, bunu nasıl garanti altına alıyorlar bilmiyorum açıkçası.
  • Bruce  (08.11.20 15:24:07 ~ 15:27:02) 
@bruce,

Cast kullanılan fotoğraflarda kişinin kimliği belirgin şekilde belli oluyorsa o kişiden imzalı izin belgesi almak gerekiyor. Bu belgeyi de yükleme yaparken fotoğrafla birlikte yüklüyorsunuz.
  • msb  (08.11.20 22:29:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.