[]

sokak yemeği

türkiyede neden "street food" olayı yok? büyük şehirlerde köfte ekmek var diye duydum. avrupa'da bile en azından noel'de her yerde yemek yaparlar. doğuya gittikçe sokak yemeği yapanların sayısı artıyor. abd'yi bilmiyorum. benim bulunduğum 1.2 milyon nüfuslu şehirde yemek yemek için kapalı mekana oturmak gerekiyor. kültürle mi alakalı bu?




 
midye dolma, kokorec, doner durum, cig kofte, gozleme, kumpir, kofte ekmek vs hep street food. daha nasil bir cesit ariyorsun?


  • crucio  (08.11.20 02:36:36) 
@crucio saydıklarının hangilerini sokakta yapıyorlar? burada dediklerini hep dükkanlarda yiyebiliyoruz.


  • Tochinoshin  (08.11.20 02:40:13) 
En basit sokak yemeği simit. Bunun dışında hangi şehirdesin bilmiyorum ama köfte ekmek hiç mi görmedin sokakta? Kokoreç ya da? Midye zaten her köşe başında.


  • mg3929  (08.11.20 03:03:15) 
Zabıta kovalıyor.


  • sekerse tehlike  (08.11.20 03:04:35) 
belirli günlerde tr'de de panayır tarzı festivaller oluyor. mesela geçen ayın ortasından sonuna kadar sakarya'da mıhlama festivali adı altında bir karadeniz yemek panayırı vardı. zaman zaman yöresel panayırlar çok oluyor. covid festivaline döndü tabi orası ayrı.


  • bisorumvargaliba  (08.11.20 03:26:43) 
Balik ekmekciler var mesela. Gayet sokakta yapiliyor ve yiyiliyor.


  • nax  (08.11.20 03:42:12) 
Seyyar satici olmayan ulkeler varken Turkiye icin sokak yemegi yok demek nasil bir kafa hakikaten.

Turkiye'de sokakta cay da satiyorlar, misir da, kofte de , balik da , kokorec de, lahmacun da, buzlu badem ve salatalik bile alabilecegin Yerler halen mevcut.

Daha nasil bir cesitlilik ariyorsun? Sahilde otururken termosla cay satan birini bulabilecegin kac ulke var?
  • baldur2  (08.11.20 04:52:52) 
buraya yazan herkes türkiyeyi istanbul'dan ibaret sanıyor galiba. kilis, maraş, antep, osmaniye'de ne midyesi, balığı, köftesi, lahmacunu, bademi olacak sokakta? dalga mı geçiyorsunuz anlamadım?


  • Tochinoshin  (08.11.20 04:59:02) 
var abi her sehirde var. kiliste mesela bi gun baktim adam.sepetle.bir sey sey satiyor dedim bu ne. ikram ettiler lavas durum dusun. icine baharat taze sogan falan koymus icinde de dilimlenmis yumurta :) catir catir da satiyordu.
kerhane tatlisindan tut da pilav ustu nohutcuya kokoreccisine. bu ulkede var

  • turbo sadık  (08.11.20 08:55:24) 
amerika'da bir food truck kulturu var zaten basli basina bir olay, sifirdan pizza yapanlar var sokakta. tr amerika ile yarisamaz.

turkiye'de buyuk sehirleri baz alirsak sifirdan yapilan yemek olarak eskiden maclarda kofte ekmek satarlardi, kozde misir/kestane falan vardir, bir de deniz kiyisi olan sehirlerde balik ekmek olabilir. bir de pazarlarda gozlemeciler falan var.

Onun disinda simit, midye dolma, pilav ustu kuru falan gibi isler senin "street food" kavramina uymuyor anlasilan..
  • cooperr  (08.11.20 09:50:44) 
Abi sen zürich te mi yaşıyorsun?muhtemelen yaşadığın şehirden yeterince haberdar değilsin ya da steril bir hayat kurdun kendine ve sana nasıl gözüküyorsa öyle düşünüyorsun.

Her ne kadar zabıta nefes aldırmasa bile hala sokakta harika yemekler var.git bir gün sanayide takıl,akşamüstü bir kahvehanede takıl,şehrin sotelerinde,sapaklarında bir dolan onlarca sokak yemeği göreceksin.ben bulamıyorum diyorsan yaz şehri ben sana söyleyeyim nerede kim var diye,bunuda oraya gelmeden yurtdışından yapayım.bu adamları yemeksepetinde göremeyince bizim şehirde yok deme.sizin şehirde arabada kelle satan bir dayı var misal ama sen onu göremiyorsun.

istanbul un nesini seviyorsunuz diye duyurular oluyor ya seninde dediğin gibi sevdiğimiz yönlenden birisi bu.kendisi yerine gelmeden sırası oluşan seyyar ciğerci var misal.adamın gelme saati belli,o gelmeden çıraklar sıraya giriyor,adam geliyor,sıra bittiğinde ciğer bitmiş oluyor basıp gidiyor sonra.zamana ayak uyduranı var,adam harika kuplar hazırlıyor evinde,muhtemelen okb hastası bardaktaki katmanlar eşit aralıklarda,en kötü 20 çeşit kupla piyasaya çıkıyor.sanayide ejder meyveli kup satıyor adam
  • duptıs  (08.11.20 09:54:21) 
Kilis ve antepde sokakta kunefe yapiyorlar.


  • nax  (08.11.20 10:10:59) 
Cunku oralarda insanlar toplaniyor belli bi yere reklami yapiliyor belirli saat araliklari oluyor pazar yeri gibi. Bizim gibi fantezisini seven kisilerin ulasimini kolaylastiriyor.

Burada denk gelirsen yersin. Midyeci bi gun var bi gun yok. Onceki gun iyi satmis meger bugunu tatil etmis sen midiye istiyosun ama yok.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.11.20 10:37:41) 
kültürle tabii ki alakalı ama 'street food' kavramının çerçevesini çizmemiz gerekir. TR'de binası olmayan işletmelerde köfte, dürüm, kokoreç, tatlı, kebap, hatta döner, midye vs aklına ne gelirse var zaten???


  • co2s2  (08.11.20 13:42:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.