[]

Marangoz sorusu : yamuk Tekzen dolabı.

Selam size ey Romalı marangozlar,

Tekzen'den kendimizin montaj yapacağı tarzda dolap aldık, gayet de güzel oldu fakat dolap kapıları yukarı eşit durmuyor. Sebebi ise dolabın dikdörtgen değil eşkenar dörtgen şeklinde durması. Yani dolabın duvara dayalı yan tahtasına baktığımızda en altı ile en üstü arasında yaklaşık 1 santimlik fark var. Dışarı çıkan diyagonal köşelerden itmek işe yaramıyor. Milim oynamadı. Arkada çakılı olan esnek kontraplaklar bunu engeller mi? Arkada çakılı olan esnek kontraplakları söksek yamukluğu düzeltebilir miyiz?


 
Dolapta sorun yok, maalesef bir türk müteahhit klasiği olarak koyduğunuz zemin eğri.

Dengeleyecek şekilde ayağının altına kama koyup yükseltin, düzelecektir.
  • kibritsuyu  (07.11.20 16:17:50) 
Arkadaki kontraplagi sokup doğru şekilde civilemek lazım
Kesinlikle etkiler

  • kisa  (07.11.20 16:18:14) 
kibritsuyu +1

hayatımda ilk defa +1 yazdım vay be amma komikmiş.

neyse. evet velkam tu realiti. bizim memlekette köşeler asla 90 derece değildir. duvarlar aslı sıfır değildir. zemin genelde giderin aksi yönünde eğimlidir.
  • alperz  (07.11.20 16:21:15) 
Arka tarafı ince civiyle komple çak. Yoksa düzelmez. Epeyce çivi kullan. Ne kadar çivi o kadar iyi.


  • westblack  (07.11.20 16:40:22) 
abi dolap düzgün duvar yamuk, düzgün dolabı neden bozuk duvara uydurmaya calısıyorsun?

evet çakılı mdf tablayı söküp itersen biraz fark olabilir ama onu sabitleyemezsin o öyle duracak.
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (07.11.20 16:44:47) 
Herkes dolapla duvar arasındaki yamukluğu sorun olarak anlamış ve duvarı kötülemiş.

Ama benim anladığım dolabın kendi kapakları da kendi gövdesine göre çap duruyor, duvar örneği anlamamız için anlatılmış.

Doğru anladıysam, sorun duvar değil de dolap ve kapakları ise gövdeyi gönyesiz toplamışsınızdır.

Arkalığı sökün, kapaklar düz duracak şekilde gövdeyi esnetip gönyeye getirin, arkalığı tekrar çakın.
  • John Bloor  (07.11.20 17:16:00) 
kapaklar terazisinde degil. benim anladigim da bu. kapaklar sokulup asagidan tekrar yuvalanabilir. ya da ic kose lamasi kullanin. ya da arka kontrplak ya da mdf neyse malzeme sokun gonyeleyin oyle cakin. john +1


  • turbo sadık  (07.11.20 19:01:22) 
@kisa, @JohnBloor ve @turbosadık beni doğru anlamış. Duvarla olan ilişkiyi dolabın yamukluğu anlaşılsın diye verdim. Sorun dolabın kapıların yamuk kalması.

Doğru anlayıp tavsiye verenlere çok teşekkürler. Yanlış anlayıp tavsiye verenlere de çok teşekkürler.
  • boray eris  (07.11.20 19:13:59) 
Eger oyleyse mentese ayarini dogru yapamamis olabilir misiniz?

Dolap govdesi minifix ike baglanir ve pek cok baska panel daha bagli oldugu icin ben govdenin yamuk olmasina pek ihtimal veremiyorum. Valla bi foto atsan aninda anlar cozeriz bence
  • proletarier aller lander vereinigt euch  (08.11.20 00:18:12) 
kapak ayarı lazım yada ilk yapılıştan yapısal olarak ana gövde terazide değil


  • basond  (08.11.20 00:20:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.