[]

Bildiri Arama

Merhaba,

Anahtar kelimelerle bildiri bulmam gerekiyor. Nasıl bi yöntemle bulabilirim?


 
Ne bildirisi? Nerde?


  • himmet dayi  (07.11.20 16:17:23) 
kolay bir yolu var mı özellikle bildiri aramanın diye soruyorum. elimde belirli bir bildiri olmayacak. tek tek seçmem mi gerekiyor bunu sormak istedim. yoksa kongreleri mi tek tek tarayacağım? nasıl kolaylaştıracağımı sormaya çalışıyorum. hangi bildiriyi aracağımı bilsem buraya yazmaktan daha kolay olurdu bulmam.


  • cilekesgargi  (09.11.20 13:13:49 ~ 13:16:43) 
kütüphane kullanımı,
veritabanları kullanımı gibi konular için youtube'da videolar var.

neden anahtar kelimeleri "sadece" bildirilerde aramanız gerektiğini sanırım ben de dahil kimse anlamamış.

düz literatür taraması yapacaksınız işte? aradığınız kimi veri tabanlarında sadece bildirileri seç diye bir kısıt varsa ona da bakarsınız. daha ne kadar kolay bir yol arıyorsunuz tam anlamadım. daha önce yaptığınız herhangi bir literatür taramasından neden daha zor geldi size?
belki yardım talep ettiğiniz konuyu açarsanız daha verimli cevap alabilirsiniz.
  • rewlack  (09.11.20 13:50:05) 
merhaba,

sadece bildiri aramam gerekiyor, ödevim bu. tabii ki zor gelmedi. google academicte öyle bir kısıtlama yapamıyoruz. bunun yerine scopus vs. gibi yerlerin bazılarında proceeding olarak araştırma oluyor. academicten ise dwelling, market yanısıra iccaua, iconarch ibi kelimeleri de anahtar olarak yazıp bakacağım. daha fazla cevap beklemiyorum. kimse fikri olmayan soruları cevaplamak zorunda değil. teşekkürler.
  • cilekesgargi  (09.11.20 14:20:54 ~ 14:23:56) 
öncelikle kızmayın yazan herkes size yardımcı olmaya uğraşmış.
ikincisi google academic kullanmak zorunda değilsiniz. kütüphanenizin veri tabanlarını kullanırsanız. zaman, yayın yılı, ulusal/uluşlararası vs gibi artık ne istiyorsanız başka kısıtlar girerek daha rahat arama yapabilirsiniz.

tabiiki zor gelebilir ayrıca. ne var yani?
ben eğer zorsa neden zor diye sordum anlamak adına.

bilgiye erişim için daha açık olmak her platformda daha çok işe yarıyor sanırım.
  • rewlack  (09.11.20 14:36:00) 
Türkiye içi kaynaklara erişemiyorum, konut piyasa ilişkisine dair araştırma yapmam gerekli. Sadece bildiri kısıtlaması var. Proceeding book arşivlerinden tek tek bakmak çok zahmetli. Zaten kaynakların kendilerini taramam gerekliyken araştırma aşamasında bu kadar vakit kaybetmek istemedim. Konu piyasa ilişkisi olduğu için global ölçekte incelenmiş konulara ulaşamıyorum. Google taramasıyla genellikle şehir bazında, ülke bazında çalışmalara ulaşıyorum. Avusturya konut piyasası gibi bir konu da işime yaramıyor. Yardım etmeye çalıştığınız için çok teşekkürler.


  • cilekesgargi  (09.11.20 14:43:43 ~ 14:44:32) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.