[]

Covid pozitifim

Test sonucu pozitf geldi. Bundan sonraki süreç nasıl oluyor? Filyasyon ekipleri eve gelecek mi? Eve gelip ne yapacaklar? Ya da sadece telefon üzerinden mi haberleşeceğiz? Tahminimce hastalığın 6-7. Günlerindeyim. 10 gün karantinada mı beklemem gerekiyor? Yoksa eve gelip benden sürüntü örneği alınacak mı? O sürüntü örneği 2-3 gün sonra negatif çıkarsa 10 gün beklememe gerek kalacak mı? Sürüntü örneği alınmıyorsa ben 3 gün sonra gidip test olabilir miyim?




 
Ilce sagliktan ariyorlar sizi, ilac veriyorlar bu kadar aslinda. Hayat eve sigar uygulamasini indirirseniz orada zaten karantina surenizi goreceksiniz. Pozitif ciktiginiz gunden itibaren 10 gun karantinada kalmaniz gerekiyor.


  • yuzır  (07.11.20 11:10:27) 
Bende hepten covid uzmanı oldum :)
Şehirdeki yoğunluktan dolayı değişkenlik göstermekle birlikte;

Pozitif çıktığın günden başlayarak 10 gün karantinadasın. 11. Gün bitmiş oluyor. Hes uygulamasından takip edebilirsin (güncelle mutlaka)

Rapor filan ihtiyacın varsa kayıtlı olduğun aile hekimini ara telefon üzerinden hallediyor herşeyi

Sana bi SMS gelecek smste bir kod filyasyon tayfanın asıl amacı o kod. Bende telefonla arayıp aldı kimine eve gidip alıyormuş.

İlk zaman bi telefon trafiği olacak, il sağlıktan birileri temaslılarını öğrenmek isteyecek bende çok olduğu için cep telefonuna liste şeklinde atmıştım tek tek söylemek zor oldu.

Son soruların ile ilgili sayın devletimiz der ki; “kişi eğer pozitif ise 10 gün evde kalır (test tarihinden itibaren) 11. Gün normal hayata döner işe başlar. Ben 2. Testi yapmam istiyorsa gitsin özelde yapsın.” yani senden kimse bişey almayacak artık. Ama filyasyon tayfa favi bilmem ne diye bi ilaç verecek.

Burası önemli rica ediyorum karşı çıkma çünkü o ilaç ilk gün sabah 8 tane akşam 8 tane alınıyor. Ama bunu duyan öyle şey mi olur intihar mı ediyoruz filan diyor nolur sen deme bunu çünkü şüphesiz ki doktorlar bizden daha iyi bilir :)

Bende olmadı ama 10 günlük karantina da polis bekçi arayıp gardaş evdesin dimi la diyebilir, bekçi “gardaş cama çık evde misin el salla göreyim diyebilir. Böyle dostluklar kurabilirsin emniyet güçleri ile.

Yine bana olmadı ama milletin muhtarı imamı azası filan arayıp bişeye ihtiyacın var mı diyormuş çok kıskandım.

Biz alışverişi Migros sanal market banabi gibi uygulamalarla yaptık

Ben 10 gün + 10 gün rapor aldım ondan sonra bağlantılarımı kullanarak devlet hastanesinde 2. Testi yaptırdım.

Ek sorun olursa sorabilirsin
  • infernalcadre  (07.11.20 11:20:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.