[]

arayuz fircasi mi dis ipi mi?

bu ikisi tam olarak birbirinin ikamesi mi? evetse hangisi tercih edilmeli?




 
arayüz fırçası genelde diş teli takanlar için, bazen de ayrık dişleri olanlarda işe yarıyor.

Diş ipinin girebildiği yerlere arayüz fırçası giremez, en incesi bile (bana göre)
  • John Bloor  (07.11.20 11:07:30) 
doktor yeni tavsiye etti, siparişi bekliyorum.
diş ipi azı dişlerimin arasını kanatıyor diye önerdi. deneyip göreceğim.

  • cliquot  (07.11.20 13:03:42) 
bu konuya takip bir kac bilimsel makale okumustum, sonra da okuduklarimi uc ayri dis hekimine sordum.

Dis ipini cogu zaman dogru kullanmadigimiz icin yemek artiklarini asagiya dogru itiyoruz. O yuzden (bugunku bilgiyle), dis ipi yerine arayuz fircasi kullanmak gerekiyor(mus).

fakat bu uc dis hekimi de arayuz fircasi degil de sundan onerdi imgcdn.farmaline.be

iki gun kullanmasam, ucuncu gunde dislerimin arasini temizledigimde bu fircacik les gibi 'agiz' kokuyor. hatta millet maskedeki kokudan sikayet ederken ben kendi agiz kokumu cekmeden mutlu mesut yasayip gidiyorum.
  • lamartin  (07.11.20 13:59:50) 
Ben bir disim covid zamani çürük sebebiyle baya kötü gidince ve oraya seramik inlay yapilinca o iki dis icin arayuz fircasi kullanmaya basladim.
Ama geri kalani icin hala dis ipi kullanıyorum.
Bana gore firca dis ipinin yerini alamaz.
Fircayi kullanmamin tek sebebi inlay ve diger dis arasi cok dar ve doktor orayi açmaya calismanin riskli olmasi sebebiyle bunu kullan dedi.
Yoksa kullanmam.
  • logisticsmanager  (07.11.20 14:58:40) 
Birbirine ikame eden ürünler değil.


  • gatherer  (07.11.20 15:25:23) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.