[]

İphone’dan bilgisayara fotoğraf atmanın pratik yolu nedir?

Böyle bir yol var mı? Yıllarca Samsung kullandım, iPhone hediye olarak mı geldi eziyet mi gerçekten bilemiyorum. Samsung’da şarj kablosunu bilgisayara takınca her şeyi atabiliyordum. İphone’da bir türlü olmuyor. En son one drive fotoğraf videoları içe aktarsın diye bi şeye bastığımdan bu yana bilgisayarım kısmında iPhone’u görmüyor bile bilgisayar. Fark ettiyseniz hiç anlamıyorum bu işlerden. İphone da sürekli uyarı veriyor icloud yedeklenmiyor falan diye. Her ay da ücret ödemek istemiyorum açıkçası. Telefon birden donup tüm fotoğraflar kaybolma gibi bir sorun oluyormuş. Zaten şimdiden kendi kendine yok olan fotoğraf sorunu var ve benim için çok önemli fotoğraflar bunlar.
Eşimin Samsung telefonuna whatsapptan fotoğraf atıp onları bilgisayara atmayı denedik ama fotoğraf kalitesi aşırı düşmüş geldi bana.

Pratik ne yapabilirim? Benim anlayacağım şekilde anlatabilecek birileri var mı acaba :(

 
iphone'da da kabloyu takip bilgisayarimdan iphone olarak goruyorsun, erisime izin ver sorusunu evet diyerek gecmen gerekiyor. tiklayip foto klasorlerine ulasabiliyorsun, hayret neden bu durumu neden zorlastirmadilarsa iphone'da nadir kolay durumlardan biri.

edit: sacma bir son cumle yazmisim, ibret olsun diye duzeltmiyorum!
  • exlibris  (06.11.20 22:22:58 ~ 22:27:46) 
iphone'un kronik problemi.

çevrenizde macbook ya da imac falan kullanan varsa o yardımcı olabilir.


bir de şunu deneyin:

eksisozluk.com
  • himmet dayi  (06.11.20 22:23:46 ~ 22:24:28) 
Sorunuza pek cevap olmayacak ancak normalde kabloyu takınca iphone da bilgisayara resimleri direk atıyor. Sizde işler biraz karışmış. Yalnız kabloyu takınca telefon ekranına bir uyarı geliyor, onu onaylayınca bilgisayar iphone’u görüyor.


  • epitaf  (06.11.20 22:25:25) 
normalde kabloyu takınca direkt görüyor fotoları flash gibi,

ama havadan yolu: (bkz: airmore)
iphone'a bunu kur, browserdan da web.airmore.com'a gir qr'ı okut. Aynı modeme bağlı olmalılar. Oradan bakıp indirirsin.
  • nhk ni youkosu  (06.11.20 22:31:10) 
kabloyu takınca sürücü olarak görmesi için önce itunes yükleyin


  • efruz  (06.11.20 22:32:07) 
Şu one drive içe aktar deyip iPhone’u bilgisayarın artık görmemesini sağlamadan önce de şöyle bi problem vardı.
Şarj kablosunu bilgisayara takıyorsun telefon ekranına gelen izin vere basıyorsun, fotoğrafları bilgisayara atarken birden hata veriyor ve aktarımı durduruyor 3-4 fotodan sonra. Sonra da hepten telefonu görmeyi bırakıyordu tekrardan kabloyu çekip yeniden takıyordum falan. Bezdim ya :(
Şu an artık bilgisayar telefonu hiç görmüyor işte şaka gibi. Telefon ekranında yine de izin ver verme uyarısı çıkıyor. İzin ver diyorum ama bilgisayarda yok telefon pff
  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (06.11.20 22:40:19) 
iTunes yüklemekle ne alakası var. Samsung’da olduğu gibi işliyor. Usb’yi tak bilgisayara, bilgisayar telefonu görecek, sonra güvenlik açısından kendi telefonununda kilit kodunu girip fotolara erişiyorsun. Bu kadar.

Zor olan benim bildiğim bilgisayardan iPhone’a fotoğraf yüklemek. :)
  • cemallamec  (06.11.20 22:41:15) 
Bilgisayar görmüyor telefonu :(
Görürken de hata veriyordu zaten aktarım sırasında
Yani kabloyu takıp fotoğrafları atabilsem zaten hiç sorun yoktu yıllardır samsungla yaptığım bir şeydi, bu telefonda olmuyor işte :(
  • ben butun cbnce dizilerini izliyorum  (06.11.20 22:44:43) 
Öncelikle usb’yi bilgisayara takınca telefonun ekranında bu pc’ye güvenilsin mi uyarısı gelir ve kilit kodunu ister. Sizde oldu mu? Ayrıca resmî yardım için:

support.apple.com
  • cemallamec  (06.11.20 22:50:24) 
Benim bilgim de çok yok bu sorunla ilgili ancak telefon hafızası çok dolu olduğunda bilgisayarın görmemesi ya da yarısında hata vermesi durumuyla karşılaştım.

Biraz hafızayı açıp fotoları da fazla yüklenmeden azar azar seçerek attığımda halledebilmiştim.
Kendi kendime de, herhalde işlem yapacak yeri kalmadığından oldu, üç beş temizlikle yer açayım rahat çalışsın garibim mantığını uydurmuştum.

İsterseniz bellek kullanımını bir kontrol edin.
  • epitaf  (07.11.20 02:03:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.